Gran Canaria, Puerto Rico

Av Breann
7 okt. 2009 09:43
Visningar: 6504
Jag skall åka till Gran Canaria i januari o bo uppe mellan centrum o Amadores i Puerto Rico. Skall stanna i 2 veckor, så jag tänker passa på att vandra.
Någon som har förslag på dagsturer? T. ex. ta en buss åt nåt håll o vandra, antingen runt eller till ett annat ställe o ta bussen hem därifrån.
Tacksam för tips o råd.
breann
8 okt. 2009 19:19
Hej!

Det verkar som dom du vill vandra på egen hand, men kolla in Rocky adventures, de arrangerar jättebra vandringsturer i bergen med guide. Om inte annat kan du få lite tips och ideér från hemsidan!

http://www.rockyadventure.com

Mvh Jessan
9 okt. 2009 00:29
År 2001 gjorde jag några vandringar på Gran Canaria. Vi följde gamla vandringsleder som heter Caminos Reales. Det var ganska svår vandring och tidvis var det väldigt knepigt att veta hur leden egentligen gick.
Vi hade köpt kartor över lederna i en lokal bokhandel inne i Las Palmas. Kartorna var utgivna av Cabildo Insular de Gran Canaria som är den officiella turistbyrån.

Jag har googlat lite på det här och nu verkar det som om lederna har rustats upp. En sida jag hittat är den här
http://www.spain-grancanaria.com/uk/walking-hiking.html
Antagligen innebär det att vandringen blivit lättare. Jag skulle tro att du kan få hjälp med aktuella kartor och förslag på transport till vandringen om du går in på en turistbyra på plats eller ringer den spanska turistbyrån här i Sverige.

Vi bodde på Paradoren uppe på Cruz de Tejeda en natt när vi vandrade. Flera leder utgår där uppifrån toppen på ön. Det var väldigt, väldigt fint och en helt otrolig naturupplevelse.
Av Breann
19 okt. 2009 06:20
Citerat från zahide:
Du menar antagligen att du ska bo mellan Amadores och Puerto Rico. Vilket hotell ska du bo på?
Hej!

Tack för svar. Jag skall bo på Monteparaiso, Apollo-hotell.

breann
Av Zahide
22 okt. 2009 22:11
Låter bekant (hotellet alltså). Vet att jag har sett det men kan inte placera det. Vi bodde på Altamar.