Gran Canaria i Mars

Av Sanna_e
1 sep. 2018 13:35 (redigerad)
Visningar: 1651
Hej!
Jag funderar på att boka en resa till Gran Canaria, närmare bestämt Playa del Cura, i början på mars. Därför undrar jag om någon har erfarenhet av hur vädret är där då, framförallt om man är en soldyrkare och väldigt gärna vill komma hem med en bränna.

Tacksam för svar!
Av Jimhan
1 sep. 2018 18:29
Vi var i Playa del Cura i mars i år och hade en hel del sol. Men under veckorna innan hade det kommit mycket regn, så man kan ju förstås aldrig veta hur vädret kommer att bli. Men sydvästra delen av Gran Canaria, där Playa del Cura ligger, är ju den mer solsäkra sidan av ön, jämfört med t ex Las Palmas i norr.

Tänk på att Playa del Cura inte är något ställe för den som vill ha stort utbud av shopping och restauranger. Vill man däremot ha lite mer lugn kan det ju passa bra. :-) Och Puerto Rico med stort utbud ligger ju bara en kort taxiresa eller en dryg halvtimmes vacker promenad bort.
Av Annel_i
8 sep. 2018 18:14
Vi bodde i Playa del Ingles förra året i mars. Hade kanonväder i två veckor. Det var runt 25 grader varmt och solen brände så ta på solcreme! (Solen tar även om det är molnigt)
7 dec. 2018 15:42
Hej Sanna!

Vi bor i Puerto Rico (ett stenkast ifrån Playa del Cura) sedan många år tillbaka. I mars så ska vädret som oftast ha hunnit att stabilisera sig ytterligare och vädret borde vara bra. Som Jimhan här ovan redan varit inne på så har du/ni valt rätt del av ön om ni vill ha de absolut bästa/torraste och varmaste klimatet här på ön.
Bäst är då alltid:
-Arguineguin
-Puerto Rico
-Playa del Cura
-Tauro
-Taurito
-Puerto de Mogán
Vädret kan annars variera stort från turistort till turistort (vädret är oftast detsamma mellan de orterna ovan nämnda), men mellan orter som San Agustín, Bahia Feliz, Maspalomas, Playa de Ingles och till orterna som nämndes ovan kan vädret skifta stort även om det enbart skiljer 15-30 min med bil.
Mest att göra i närheten till där ni kommer bo, finner ni i Puerto Rico (som Jimham också nämnde). Taxi är fortsatt väldigt billigt. Väljer ni att ta bussen så är "091Directo" bäst och snabbast och tar er till orter som just Puerto Rico (tillbaka till Cura tar ni i sådana fall bussen mot Puerto de Mogán)

Hoppas att du/ni får en kanonfin kommande semester :)

Mvh Tamy/Welltours