Göteborg - New York smidigast?

16 dec. 2011 20:43
Visningar: 2776
Snart dags att boka den efterlängtade (första) NY resan & har kollat runt en del i flygdjungeln som råder :)

Har hittat bra priser med finnair, flyger då till finland, ca 3 timmars uppehåll på mark sedan iväg till NY, bra flygtider med. någon som åkt med dom? hur är planet? benutrymme? tv? mat?

Samma sak undrar jag om Air Berlin? Där hittade jag också bra pris med flyg först till berlin sen 2-3 timmars uppehåll sen iväg till NY..ok flygtider där med..men eftersom detta blir min första långflygning så vill jag veta på ett ungefär hur bolaget är, komforten osv..min längsta flygning än så länge var på lite mer än 5 timmar till Teneriffa tidigare iår.

Hoppas nån stackare orkade läsa :)
Av Peter_o
16 dec. 2011 23:00
Jodå läsa kan jag, men frågan är om jag har något vettigt att skriva.

Det har varit många inlägg in billiga resor med Air Berlin de senaste dagarna. Var hittar du dem och vilket prisläge är det?

Då jag testar deras egen sajt noterar jag:
Inte speciellt billiga.
Det kan bli en del tillägg, 10 euro för att själv välja sittplats. 90 kr för varm mat.
Flyger bara 3 dagar/vecka. Men man kanske får åka med samarbetspartners andra dagar?

Flygplanet över Atlanten är av samma storlek som de SAS har, dvs med 2+4+2 sittplatser i bredd. Det borgar för god komfort, men man vill ju gärna välja sittpalts själv (se ovan).

Med Finair har jag flugit för några år sedan och det var ju inget större problem än att man flyger åt fel håll till en början och får några onödiga timmar i luften.

/PeterO
16 dec. 2011 23:21
Jag kollar på flygresor.se och kollar för hösten 2012 då resan är aktuell, 7 sep-18 sep tur och retur hittar jag för 4896 SEK inkl. skatt med Finnair. Samma datum med Air Berlin för 4901 SEK inkl skatt.

Jo det är klart det tillkommer lite extra kostnader för att välja säte osv men sånt kanske man får ta..känns som det inte spelar roll åt vilket håll vi åker när vi ändå måste byta plan, det handlar ju bara om några enstaka timmar så vitt jag har uppfattat det..

Vi kan lika gärna flyga upp till sthlm & åka direkt med sas därifrån (billigaste jag hittar låg på ca 6700:-) som vi kan åka till finland och åka vidare..(billigare..?) eller berlin..amsterdam..london osv..så vart vi åker ifrån känns inte viktigt då vi som sagt MÅSTE göra ett byte hur vi än gör..det är mest en prisfråga, men tror min sambo uppskattar bra benutrymma..jag själv är inte så kräsen ;)
Av Peter_o
16 dec. 2011 23:51
De datumen blir det ungefär samma pris om man bokar direkt på Air Berlins sajt (+300 kr).
Det du bör väga in då du väljer flyg tycker jag är tidpunkten planet landar i New York. Om du kommer fram på kvällen lokal tid så har du 6 timmars tidskillnad som gör att kl 21 lokal tid är som 03 på natten för dig. Har du gått upp extra tidigt den dagen så kan det bli tungt. Du bör räkna med att du är på hotellet 2 timmar efter det att planet landat.

/Peter
17 dec. 2011 00:00
Det har du rätt i :) Det var något flyg som landade i NY 15:50 tror jag, då borde väl klockan vara runt 22 tiden våran tid..har ganska lätt att anpassa mig så tror det inte blir några större problem men vi ser väl hur det blir, blir nog bra det där!

Tror vi bokar direkt på flygbolagets hemsida (vilket vi nu tar) känns mer "säkert" på något sätt. Och på det sättet borde vi ju få ersättning ifall vi missar något anslutningsflyg tycker jag :)
17 dec. 2011 20:51
Hej!

Tycker också du ska boka via flygbolagets hemsida, kolla bara så din biljett är ombokningsbar....

Vill tipsa om att du kan boka ungdomsbiljett med finnair... Det är billigare och även lägre pris om du vill göra datumändring.

Datumändring vuxen (100euro)
Ungdom (50 euro)

http://www.finnair.se

När du skrivit in din avresa med destination kan du klicka på "vuxen" där under kommer ungdom...
18 dec. 2011 01:55
Tack för det tipset om ungdomsbiljett..men tror inte det funkar ändå då min sambo är över 25, då måste vi göra separata bokningar verkar det som.

Hoppas på att SAS ska ha nån kampanj snart :P
18 dec. 2011 02:10
Javisst ja, om jag bokar direkt på flygbolagets hemsida , en vanlig economy biljett säger vi(då inte ombokningsbar biljett ingår), då är väl bolaget ändå skyldiga att lösa en ny biljett åt mig om jag skulle missa anslutningsflyg pga förseningar?

Är så mkt som man ska hålla reda på känner jag vid bokning så det inte ska gå fel. Tror jag ska ringa och prata med bolaget själva och höra precis hur det gäller med sådant innan jag ska boka.
Av Bibby
18 dec. 2011 08:09
Är det så långt bort som nästa höst tycker jag du ska vänta lite att boka då det ibland kommer erbjudanden från diverse bolag på ibland så låga priser på ner mot 3500 kr. Ingen garanti dock...

EDIT:

Om du missar en anslutning som inte är med på din ursprungssbiljett (samma bolag eller allians) så är du rökt.
Av Annl
18 dec. 2011 09:23
Min erfarenhet är att du sparar pengar och bokar billigare biljetter på en bokningsajt jämfört med att gå in på flygbolagens egna hemsidor.

Skyscanner som någon tipsade om är bra men inte alltid billigast. Det är inte fel att kolla allaflygbiljetter.se också.

Kortast resa får du om du byter i London eller på Island- det blir ju åt rätt håll.

Viktigt som någon skrev är att tänka på tidsomställningen och när man landar. Tricket för att det skall bli så lite belastning som möjligt med tidsomställningen är att resa ut från Europa så tidigt som möjligt på morgonen och när du lämnar USA skall du resa hem så sent som möjligt på kvällen.
19 dec. 2011 11:20
Men om man bokar via sådan sida, blir flygbolaget skyldig dig ersättning vid försening och man missar anslutningsflyg till exempel?
Av Bibby
19 dec. 2011 11:51
Citerat från charisma88:
Men om man bokar via sådan sida, blir flygbolaget skyldig dig ersättning vid försening och man missar anslutningsflyg till exempel?
Det kan ibland bli en tolkningsfråga, hört fall där de skyller på varandra, därav att jag alltid bokar direkt via flygbolaget så slipper man det strulet.
19 dec. 2011 11:56
Tänkte det..känns mer tryggt och faktiskt värt den där lilla extra slanten det kan kosta att boka direkt hos dom, så kör nog på det ändå :)
Av Erc
19 dec. 2011 16:10
Från Göteborg kan du mängder av destination från vilka du kan flyga direkt till NYC. På rak arm kommer jag på Bryssel, Köpenhamn, Stockholm, Paris, Reykjavik, Oslo, Zurich, London, Amsterdam, Munchen och Frankfurt.

Jag väljer gärna att utgå från GOT för resor till USA. Har Testat både över Amseterdam med KLM och över London med British Airways. Generellt är alla transatlantiska flygplan relativt komfortabla och servicen ombord är likvärdig.

Mest nöjd har jag varit med British Airways då de har flera avgångar och möjligheter till vettiga avrese- och hemresetider.
20 dec. 2011 21:29
Hej Igen..

Om du bokar HELA flygresan på en biljett hoss något flygbolag/resebyrå (genomgående biljett) så är flygbolaget skyldiga att stå för anslutningar..

Vi säger att du åker via amsterdam , ditt plan från göteborg är så sent att du missar flyget mellan amsterdam-newyork.... Då är bolaget skyldigt att boka om dig till nästa flight... I flera fall bokar de om dig till ett annat flygbolag som de sammarbetar med..

Inget att oroa sig för.. Det sköter personalen väldigt bra..... På tal om skyscanner.. När man gör en sökning på där så söker den priser både direkt från flygbolagen, men även från resebyråer.

Bokning från resebyrå: missar du ett anslutningsflyg bokar de om dig på samma sätt även om din biljett inte är ombokningsbar...

Lycka till.
20 dec. 2011 21:54
Tack tack..

men jag är fortfarande osäker om jag förstått det rätt,
Nu har jag gjort en "låtsasbokning" och det är via Supersaver, det är Air berlin från göteborg till tyskland där man gör ett stopp på bara en timme sen vidare med air berlin till new york, så om jag skulle boka en sådan resa på riktigt, är då supersaver/air berlin skyldiga mig att sätta mig på ett annat plan om jag missar planet till new york pga försening?

För i den bokningen är ju allt i en resa som, med ett stop i tyskland..har jag förstått det rätt nu? och då borde ju de vara ersättningsskyldiga right?
20 dec. 2011 22:12
Citerat från charisma88:
Tack tack..

men jag är fortfarande osäker om jag förstått det rätt,
Nu har jag gjort en "låtsasbokning" och det är via Supersaver, det är Air berlin från göteborg till tyskland där man gör ett stopp på bara en timme sen vidare med air berlin till new york, så om jag skulle boka en sådan resa på riktigt, är då supersaver/air berlin skyldiga mig att sätta mig på ett annat plan om jag missar planet till new york pga försening?

För i den bokningen är ju allt i en resa som, med ett stop i tyskland..har jag förstått det rätt nu? och då borde ju de vara ersättningsskyldiga right?
Hej! Här finns reglerna för resor till/från USA på Air Berlins hemsida. http://www.airberlin.com/site/affiliate/unternehmen/agb/Tariff-ABB-USA-CAN-en.pdf
Läs "Rule C 80 på sid. AB 25
Rule 90 på sid. AB 31

Läs även här. http://en.wikipedia.org/wiki/Regulation_261/2004
20 dec. 2011 22:41
Sitter på en värdelös dator just nu så kan inte få upp den första länken..

men har iaf slängt iväg ett mail till supersavertravel men gissar på att de kommer hänvisa mig till air berlin möjligtvis..
Av Asok
21 dec. 2011 20:30
Eftersom du får upp dessa flygtider så skall transfer-tiden vara godkänd.
22 dec. 2011 21:49
Jo jag har förstått det nu..tack :) Men känns ändå sjukt riskfyllt då det räcker med att planet från göteborg bara blir lite försenat för att man ska missa nästa flight, då känns mer chill att vänta 2 3 timmar på flygplatsen nästan..jaja det löser sig!

Det ska heller inte vara några som helst problem att inte boka direkt på flygbolagets hemsida för att de ska stå för ersättning vid eventuella förseningar/missad flight..så länge jag bokar allt på samma gång där jag nu bokar så ska det gå bra, och helst samma bolag hela vägen med tro rjag :)

Återkommer säkert sen...bokar i slutet av jan,,jippi :)
Av Annl
23 dec. 2011 09:11
Det kommer att gå fint och det är som flera säger inga problem att få biljetterna ombokade vid förseningar,givet att du har bokat hela resan i en och samma bokning.

Och även om det är kort tid mellan så är det som någon skrev att flygbolaget sagt ok till detta - annars hade du inte fått upp den föreslagna resrutten.

Du kommer få det kanon i New York!
Citerat från charisma88:
Jo jag har förstått det nu..tack :) Men känns ändå sjukt riskfyllt då det räcker med att planet från göteborg bara blir lite försenat för att man ska missa nästa flight, då känns mer chill att vänta 2 3 timmar på flygplatsen nästan..jaja det löser sig!

Det ska heller inte vara några som helst problem att inte boka direkt på flygbolagets hemsida för att de ska stå för ersättning vid eventuella förseningar/missad flight..så länge jag bokar allt på samma gång där jag nu bokar så ska det gå bra, och helst samma bolag hela vägen med tro rjag :)

Återkommer säkert sen...bokar i slutet av jan,,jippi :)
Av Ales
28 dec. 2011 13:11
Hej,
Vet inte om du har hunnit boka biljetterna men skriver ändå. Vi har precis köpt biljetter via Air Canada, de har erbjudande till New york just nu. Vi flyger i april och hittade fyra biljetter ( två vuxna två barn) till 12500:))) Sist jag kollade låg dem runt 20000...
Någon som flugit med Ari Canada innan...
Mellanladning i Toronto med 1 och en halv timme emellan...
Räcker det?