GOA

19 apr. 2013 21:11
Visningar: 276
Vi har varit i GOA 7-14 Mars, vilken upplevelse så goa människor så go mat och sån trafik intensitet. Vi var där en vecka och efter den veckan undrar jag bara kan vi inte lägga våra trafikskolor dit. Under den veckan såg jag förhållandevis enormt med bilar av alla de slag men inte en enda hade en buckla.... inte en repa så grymt med scotrar sån virrig trafik men så vänliga hjälpsamma förare. När man körde om så bromsade den omkörde in och mötande också för underlätta.
I sverige fungerar det som så blir Du omkörd trampa gasen i botten försök hindra den andre med alla medel och möter Du någon som kör om så kör in i honom hellre än hjälp honom om på ett säkert sätt..
Ser Du en ledig p lucka så är det näst intill tillåtet mörda om någon stjäl den.
I GOA om man såg en ledig plats och man gärna ville ha den men en annan kom samtidigt så ett leende och en snäll gest så fick man den platsen.

Maten i GOA var kryddig men inte stark, jo en gång var vi och åt på en typisk turist ställe då var där grymt stark mat men vi åt 6 dagar på vanliga platser som var alla indier åt på men inte en gång var maten för stark.
Det var mycke goda kryddor och otroligt mycke kärlek från alla personer som vi mötte. Vi hade en taxistation precis utanför vårt hotell de var som vi var en del i deras kamratskapsgäng, de hälsade på oss överallt när man gick i området. En dag hade vi gått mycke långt bort, det kom en taxi och det var en av "våra" chaufförer han vände bilen och körde tillbaks och frågade om vi ville ha lift. Vi sa vi ville gå och äta på någon liten mysig restaurang då körde han oss till den restaurangen där han brukade äta. Sen körde han hem oss till hotellet och vi fick bara betala det som vi normalt betalde för att åka till centrum trots att vi åkte nog dubbelt så långt.
Underbara människor, härlig mat, hetsig trafik men otroligt vänlig och hjälpsamma ändå. En klar hit åk Dit om Ni funderar. Hoppas Ni blir lika överaskade och glada som vi blev. Vi är mycke vana resenärer men aldrig tidigare så glatt överasakde.
Största smolken i bägaren är när man kommer till landet och reser så fruktansvärt många kontroller var jobbigt tyckte jag.

Önskar alla en underbar resa till GOA
20 apr. 2013 09:36
Tack för den recensionen! Funderar på att besöka Goa till hösten så det var bra med tipsen du gav :)