Givenname(s) (förnamn) på biljetten = problem

6 dec. 2011 12:06
Visningar: 309
Hej!

Har några flygbolag som krav att ALLA förnamn skall finnas med på biljetten (som det står i passet)??

Jag har 4 Förnamn, på biljetten blev det så här:Mr Tommykarlro och när man ska samla poäng för sina flygresor blir det TVÄRstopp, på bonusprogrammet så är samtliga förnamn registrerade, men på biljetten så blev det Mr Tommykarlro och kunde därför inte registrera några poäng, inte ens när man faxade uppgifterna till kundtjänsten.
Av Bibby
7 dec. 2011 01:38
Later konstigt... Jag skriver bara ett namn, tycker det racker, aven nar man fyller i immigration cards, ingen som klagat annu.
8 dec. 2011 23:51
Ja, Frequent Flyer-kort brukar vara linkade till bokningen och därför funkar det inte. Men nöj dig med ett namn när du bokar (säkrast att ta det som står först i passet). Man ska bara se till att vara konsekvent - alltid samma namn.
9 dec. 2011 23:15
Tror nog också att just vad gäller bonuspoäng så är det viktigare att använda samma "namnkombination" av ett förnamn och efternamn än att man anger alla mellannamn ,själv hade jag hur bonnigt det än låter bokat biljetter i många år innan jag ens tänkte tanken att jag kanske skulle haft med mellanamnet också.

Jag har fortsatt att bara skriva första namnet som står i passet och numera är vi ju fyra som jag bokar åt och det brukar alltid funka bra.
Bosse.