Girona-Barcelona! Buss!

Av Anna70
24 sep. 2012 15:24
Visningar: 2236
Åker med Ryanair till Barcelona i oktober. Flyget ankommer kl23.40 och avgår 2 dagar senare kl 8.10! Någon som rest med liknande resa och kan dela med sig av erfarenheter vad gäller transfer till och från Barcelona?
Av Apaz
24 sep. 2012 17:10
Ja, jag var i maj i barcelona (girona) ungefär samma tid. Färden till och från Girona gick nog smidigt. Bussen till barcelona for direkt utanför terminalen. Biljetter säljes i en kiosk bredvid bussen. Jag skulle minnas att det stod någonstans att bussar skulle fara 1x/timme, men i verkligheten gick de nog non-stop, när en buss fylldes så for den iväg mot barcelona, och de gick nog även senare än vad det stod i tidtabellen. Färden tog omkring 1-1,5 timme. Ta en tidtabell med dig från "kiosken" som säljer biljetter i Girona så vet du vilken tid du skall fara tillbaks.. I verkligheten for dock busserna också non-stop tillbaks. Ha gärna pengar med dig till en tur-retur biljett, minns inte hur mycket det kostade men omkring 30e (tur-retur) skulle jag minnas.
25 sep. 2012 21:58
Japp bussen är det bästa och väldigt smidig från flygplatsen.
Av Alexa_b
16 dec. 2012 22:17
Får jag låna tråden och ställa en annan fråga ang buss mellan Girona - Barcelona?
Hur är vägarna och bussarna i Spanien?
Är det små krokiga vägar? Är det varmt och äckligt på bussarna?

Varför jag undrar är för att vi funderar på att åka till Barcelona i vår. Direktflyget härifrån går till flygplatsen vid Girona.
Våra barn har lätt att bli åksjuka.
Här hemma går det numera bra att åka bil och buss, men vi var i Thailand förra året och där blev de åksjuka i taxi varje gång. Inte i de öppna bilarna men i de nya moderna taxibilarna med AC.

Tänker också att det ju inte är lika varmt i Barcelona, mer lika som här hemma.
Men är det fullt, varmt och jobbigt på bussarna så väljer vi nog egen hyrbil istället.
Av Ansun
16 dec. 2012 22:23
Vägen mellan Girona in till Barcelona är som här hemma, hur bra som helst. Vi åkte med flygbussen i juni förra året och allt fungerade perfekt. Bussarna hade AC och var svala och sköna och chauffören körde lugnt och bra. Går inte att jämföra med Thailand. Inte behöver ni ta hyrbil, ta bussen!
Av Alexa_b
17 dec. 2012 17:37
OK tack för svar!
Då provar vi bussen.