Genuin Södern upplevelse. Hjälp oss!

Av Hoppa2
2 mars 2013 21:37
Visningar: 802
Hejsan

Jag har läst en massa gamla inlägg och bloggar men känner att jag inte riktigt fått den informationen jag är ute efter.
Vi tänkte ta en roadtrip i lite mer än 3 veckor i Usa i Augusti.

Först var tanken att börja i Austin och hinna med New Orleans,Memphis,Nashville (Georigia ,south + north carolina ) bland annat.
Vi vill få en genuin södern upplevelse och är inte så intresserade av shopping.

Är det någon som har bott eller gjort en liknande tripp i Usa och kan hjälpa oss med lite härliga tips och råd.

Saker vi vill se är ett vackert grönområde, en riktig western-stad, reenactment,ett plantage ,inbördeskrig museum/plats och absolut vill vi bo på en ranch där vi kan njuta av en hästridning,line dance och god mat. Kan någon rekommendera en härlig ranch som inte är allt för dyr?

Självklart vill vi passa på och njuta av jazz musik i New Orleans och sett tips om the davenport lounge. Har någon en annan rekommendation där man kan avnjuta en härlig whiskey och lyssna på fantastisk musik?Tar gärna mot tips som inte är de vanliga turistiga ställena utan där någon upptäckt en dold pärla som de vill dela med sig.

Har tittat lite på North och South Dakota och blev genast intresserad av naturområdena och mount rushmore. Är detta värt en tripp och utesluta något annat?
Vad finns det för något att göra i Georgia, North och South Carolina? Hört att Charleston ska ha några intressanta saker?

Vilka ställlen är era favoriter och vad ska man inte missa resp. kan utesluta?
Hjälp oss få en härlig södern upplevelse :)
Av Annl
3 mars 2013 11:11
Vi har varit på några av de ställena som ni tänkt att besöka när vi hade vår senaste månadslånga roadtrip i USA.

Vi besökte New Orleans och gillade den staden skarpt. Dit vill vi gärna komma tillbaka. Tips är att bo i de franska kvarteren och boka gärna ett hotell med pool med tanke på att ni ska dit i augusti.

Vi inkluderade också Savannah och Charleston i vår resa och de var båda fantastiskt spännande orter som jag varmt kan rekommendera. Dock förstörde värmen lite för oss när vi var i Charleston - det var hettvarmt. Vi var ute på en gammal bomullsplantage och kollade bl.a. slavlängorna. Det var mycket intressant.

Ett generellt tips när ni planerar er resa är att inte ha för många - och för korta stopp - det har vi lärt oss efter våra roadtrips i USA

Ni kommer att få en spännande resa och inte att förglömma så har de god mat därnere också.
Av Hoppa2
5 mars 2013 18:24
Tack för tipset . Ja vi inser att det blir varmt i Augusti så blir nog som du säger ett ställe med pool i New Orleans :)
Vi skulle dock vilja ha mer specifika tips om någon kan hjälpa oss angående en ranch som är bra, saker att se osv
Vilket plantage var ni på ? Vad hittades på i Charleston?
Blir glad för alla tips framför allt sådana som sagt innan inte alla kanske känner till men någon som bott där eller så som vet några riktigt trevliga ställen? Kultur ,musik och historia är nyckelorden :)