Genom Death valley på väg hem till SF

Av Myj
24 apr. 2022 10:47
Visningar: 84
Några tips från er som varit i Death Valley. Vi är 4 vuxna o 2 småbarn som ska köra genom o kolla på det vi kan och hinner. Inte hike. Vi bor en natt i Pathrump o startar därifrån. Förstått att man ska ta avstickare från huvudvägen för att se på sevärdigheter o då undrar jag om vägarna är asfalterade där eller vilka som inte är det o hur långt det är ( förstår att det är olika till olika ställen ). Vi hoppas kunna komma till Bakersfield eller åtminstone typ Lake Isabella för den sista natten. Vad bör man prioritera? Någon som varit via Lone Pine o är det värt åka den vägen?
Av Marulk
28 apr. 2022 20:52
Det är helt beroende på vilken årstid ni reser. Vintertid i DV rekommenderas då temperaturen är ’lagom’ för att kunna vistas i NP. Sommartid är det inte att rekommendera vistas dagtid då temperaturen kan nå över 50c….tänk dig stå med hårfön rakt i ansiktet. Även bilens AC tar stryk. DV är inte platt utan upp o ner för berg vilket frestar bilen. Men där är sagolikt vackert i allt det karga landskapet. Kör ni från LV hållet når ni först Zabriskie Point, fascinerande landskap. Badwater Basin är lägsta punkten. Här kan ni göra en vandring i det platta landskapet täckt av saltlagringar.
Det finns en hel del bilder här på RG från våra resor, främst 2017 och 2013 just gällande DV
Av Myj
28 apr. 2022 21:14
Vi åker i slutet av maj så jag antar att det är mkt varmt redan då. Inga längre stop med två små barn i bilen. Blir det för varmt får vi väl skippa Badwater o köra bara rakt igenom istället för att åka den trista huvudleden 15 från LV.
Av Marulk
28 apr. 2022 22:21
DV är häftigt att uppleva även från bilfönstret när hettan sätter stopp för utflykt till fots.
Tänk på att bunkra med extra vatten både till bil o passagerare
Visitor Center är lagom trevligt stopp.