Gardasjön, Lago Maggiore, Comosjöarna och områden runtikring där.

12 maj 2014 21:10
Visningar: 6700
Hej,
Är kanske lite sent ute nu...?
Vi vill gärna åka till norra Italien, ovan nämnda områden i början av Juli. Tänkt vara borta ca 10-14dagar.
Helst flyga, men funkar även med buss el tågresa dit.
Vi flyger i så fall fr Arlanda (el Skavsta) men var är bäst att flyga till? Milano, Verona, Bergamo, el var?
Vi kör inte bil, och undrar om det är lätt att ta sej runt mellan sjöarna med buss alt tåg?
Tips på trevliga byar/städer att bo i?
Är det lätt att haka på/köpa guidade vandringsturer om man ej vill vandra själv?
Kan även tänka mej att vara med på någon form av gruppresa dit, om någon har tips om det.
Vi vill förutom att njuta & äta gott, strosa runt i vackra byar/städer, vandra alt cykla i naturen, båtfärder på sjöarna, bada, kanske även någon bar och danskväll.

Tack på förhand :-)
Betty
12 maj 2014 21:58
Hej! Vi var vid Gardasjön för några år sedan och bodde i en underbar liten by, Limone. Därifrån kan du ta båten över sjön och ta en linbana upp på berget och strosa omkring. I Limone kan man också gå uppåt från centrum och hitta en fin vandringsled och ett underbart litet matställe som ligger precis där vandringsleden börjar. Vi flög med Ryanair Skavsta - Bergamo och hyrde bil men andra kan kanske kan tipsa om hur man tar sig runt utan bil. Ha det bra!
Av Desires
12 maj 2014 22:32
Hej!
Vi flög till Venedig, var i den sagolikt vackra staden några dagar, sedan hyrbil till Gardaområdet, därefter Verona över dagen, flög hem från Venedig.

Från Venedig tog det 2 timmar med bil (16 mil) till Bardolino som ligger i den södra delen av Garda. Vi bodde på ett jättemysigt ställe i Bardolino - som var en gullig liten ort nära sjön. Bardolino är en av de mest populära turistorterna runt Gardasjön, även Garda som ligger en halvmil härifrån är en omtyckt semesterort. Mysigt att cykla här....

För oss var den absoluta höjdpunkten i detta område "Monte Baldo"….som är den högsta toppen (2218 m) på östsidan av Gardasjön i bergskedjan Dolomiterna, vid den mysigaste av alla dessa orter - enligt oss! - nämligen Malcesine! Vi tyckte att Malcesine med sin medeltidsborg, palatset och de små charmiga gränderna och bergen i bakgrunden, var den finaste av alla byar vi såg utmed Garda.

Ja Garda-området är väldigt vackert, mysigt och så härligt att åka runt här och stanna i dessa små pittoreska byar, cykla, vandra eller bara njuta av denna sköna miljö!
Här kan ni se foton o få mer tips http://www.desires.se/#post157
Av Birgere
12 maj 2014 22:45
Till Comosjön och Lago Maggiori flyger du till Malpensa och enklast tar du taxi till ditt hotell vid antingen Como eller Stresa.
Därefter är det bara att planera in dagsetapper.
Själv har jag bara bilat runt sjöarna ett antal gånger.
13 maj 2014 22:04
Tack alla tre, lotoflove, Desires och Birgere för era bra tips/råd, och för länken, Desires, roligt att läsa om er resa.
Venedig har vi varit i, så tänkte oss kanske inte det denna gång, men man vet aldrig :-)
14 maj 2014 09:14
Hej,

Tycker Birgeres tips om att flyga till Malpensa är bra om man inte har bil. Det är inte speciellt långt till sjöarna därifrån.
Vill man, och har möjlighet till att köra bil, så kan Bergamo vara ett bra budgettips då Ryanair flyger hit. Dessutom är Bergamo en oväntat trevlig stad, perfekt för en förstanatt.

Jag tycker själv att Lago Maggiore är den trevligaste sjön. Den kändes lite mindre turistigt än Garda och Como, förutom Stresa där hotellen ligger på rad.
Mitt tips är den lilla byn Cannobio, en bit upp på västkusten. Förutom att vara lugn och romantisk så är det en av de få städerna längs Lago Maggiore där vägen inte ligger närmast vattnet vilket gör att du får en fin hamnpromenad med ett litet torg med massor av restauranger vid vattnet utan att bli störd av bilar (se bilder i min länk).
cannobio har dessutom en bra strand med stora gräsmattor framför där man kan ligga med ett glas prosecco och ta igen sig mellan baden.

I den norra änden är man inne i Schweiz och där ligger Locarno och ascona som båda är jättemysiga och med bra stränder.

Lite tips, inspiration och bilder finns här: http://runtklotet.com/2013/07/06/cannobio-lago-maggiore/
15 maj 2014 21:50
Tack runtklotet för dina tips!
Fina bilder också, alltid kul att se och läsa personliga berättelser om ställen man själv är nyfiken på.
Låter alldeles perfekt med att ligga och sippa prosecco :-)
Vi var i Bergamo, bara en halvdag dock, tyckte stan verkade fin & mysig.
Men, som du skriver, vi gillar också bäst när det inte alltför turistigt och en massa flashiga lyxställen. Iofs är det kul att se lite sånt också...men kanske inte bara det.