Gambia 2012

10 mars 2011 13:44
Visningar: 2415
Hej!

Jag och en kompis hade tänkt åka till Gambia i februari 2012. Såg att det fanns hyfsade priser på charterresor dit, med Ving. Så nu undrar jag om någon har några tips och idéer.

Är det att föredra att resa dit med charterbolag?
Hur mycket kostar det med mat på restauranger osv?
Några andra användbara tips?
Av Tj
10 mars 2011 22:15
Var där 2008...vet inte om priserna har stigit så mycket på dessa år...
Ölen kostade ingenting (lite dyrare på hotellen 15 spänn för en halvliter)
Mat ute billigt ca en tredjedel jämfört med här hemma (då iallafall) väldigt enkelt men gott..
Ignorera alla bumsters som vill att du ska skänka pengar tex s.o.s barnbyar var väldigt populärt....de tigger satan där.. : ) fast ingen är otrevlig,så man blir alltid blåst med ett leende jämfört med Turkiet där istort sett alla försäljare är jävligt otrevliga..
Hotellen kan erbjuda riktiga guider som fixar det mesta....tex åka till diverse reservat,byar mm mm.
Engelskan funkar fint där, så det är lätt att tjafsa runt......

Hoppas ni åker!!!!!

MVH TJ
12 mars 2011 10:36
Det är alltid enkelt i Gambia, det finns alltid folk som vill hjälpa till. lbland kanske lite för mycket, de sk bumbsterna kan vara väldigt påträngande ibland men det är bara att vara bestämd och säga nej så accepterar de ofta och lämnar en i fred.
Jag skulle också säga att maten kostar ca en tredjedel än vad den gör här hemma, men priserna kan variera ganska mycket från restaurang till rastaurang.
Ett tips som jag har är att om du är intresserad av att åka på någon utflykt är att du inte ska åka med Vings egna utflykter. De är mycket dyrare. Ta istället en lokalguide, de finns överallt utanför hotellen, på så sätt får du en billigare resa än vad du annars hade fått och du kommer att få uppleva det riktiga Gambia.
Jag hoppas verkligen att ni åker. Gambia är ett så otroligt underbart land och invånarna är så himla trevliga. Ni kommer att åka därifrån med många nya vänner och ett stort leende på läpparna.
31 mars 2011 17:20
Ni hittar kanske lite tips/inspiration från vår reseberättelse från en veckas semester i Gambia december 2010. Läs mer på vår reseblogg http://andersochmaggansresor.wordpress.com/2010/12/05/gambiasenegal-novemberdecember-2010/

Notera gärna vår varning för företaget RM Tours som säljer utflykter på några av hotellen via svensktalande försäljare. Vi hade mycket strul med dem och upptäckte att det var både bättre och billigare att boka utflykter på "gatan".