Gå i kloster i Tropea i Kalabrien !

Av Levanu
24 maj 2011 11:15
Visningar: 514
Har precis landat från Tropea och vill tipsa om att bo på kloster. Syster Domenica, som endast talar italienska, har ett kloster längst fram i Tropea vid gallerstaketet där man tittar ut över havet dvs. bästa platsen i hela Tropea. Hon har minst 3 rum i klostret + ett par våningar fullt inredda med allt och dessutom har nästan alla rum balkonger och jätteverandor ut mot det fantastiskt havet och Messinsundet och mot vulkanan Stromboli. Alla rum är prydda med kors, jesusbilder mm. ... det är ju ett kloster. Två lägenheter/rum har balkong in mot huvudpromenadgatan och torget där man kan sjunga en aria till folket på morgonen.
Priset är kanonbilligt - cirka 25 euro per person och natt - snälla pruta inte - hon behöver pengarna. ge henne gärna en extra slant. Frukost finns inte men det finns kök och hela stan framför fötterna erbjuder frukost i alla former. . Alla rum har tillgång till dush/WC och budoir. Bara att träffa gulliga Domenica är i sig en upplevelse.

När jag bodde där fick jag dock lova att inte sprida det för mycket... eftersom hon sköter allting själv och det kunde bli för mycket om det blir fullt men... hon behöver ju få in pengar... Jag lägger således inte ut telnumret men maila mig så kan du få det. Obs. hon talar endast italienska så du måste kunna språket - hon kan ingen engelska alls + att hon har förstås inte internet. Jag kan nås på (Logga in för att se e-postadress)

Jag kollade även lite på hotell och två mysiga hotell var Hotel la Porta del Mare (www.valentour.it) typ 400 meter söderut där rum no. 10 är bäst och med frukostutsikt över havet högst upp - cika 40-50 pp fast billigare på booking.com SAMT Donnaciccina.com granne med klostret som har häftiga stora kloster liknande rum (ev. 4-5 stjärnig) 40-50 per natt. Kanske ngt för bröllopsnatten !