fyra veckor med barn (7 och 9) över jul och nyår

Av Lingman
30 juli 2017 13:09
Visningar: 475
Vi är en äventyrlig familj som kommer spendera fyra veckor på sri lanka med Början den 18 dec. Vi vill ha tips om något gött ställe att spendera jul respektive nyår. Vi vill gärna ansluta resan med sol och bad.
Hur många dagar behöver man runt Mineriya?
Kommer vi behöva boka allt boende eller räcker det runt jul och nyår? Vi har rätt låga krav på standard men kan inte riskera att ungarna måste sova på gatan.
Hur varmt är det den här tiden - pallar man att bo utan ac?
Skulle ni rekommendera att man bor på typ fyra ställen och utgår från detta eller ett par nätter per plats? Om fyra ställen - vilka?
30 juli 2017 14:15 (redigerad)
Har varit på SL 2 ggr i februari månad och har provat på hotell och annat boende både med och utan ac.
När vi har bott i bungalows där det fläktar från havet har det varit ok utan annars rekommenderar jag nog ett boende med.
Har haft rum med enbart takfläkt men haft otur med gnisslade lager från dom varje gång + att dom inte har gjort så stor skillnad.
Innåt landet är det ju något svalare så där kan det räcka med fläkt men varför chansa 😉
Tycker det är smidigt att förboka i länder som SL där internet inte är så utvecklat som t.ex Thailand.
Man vill ju ha koll på pris, standard och omdömen.
Svårt att rekommendera något ställe att bo på utan att veta er färdrutt.
Havet är ganska vilt med höga vågor på södra SL med tanke på era barn, tänker t.ex på Tangalle som annars är väldigt fint och inte så exploaterat än.
Lite högre upp med kusten har ni Merissa ,Weligama, Unawatuna och Hikkaduwa etc som är väldigt badvänligt.
Vet inte om ni har haft äran att besöka SL innan ,om inte så ska jag dela med mig ett tips angående restaurangbesök.
Gå dit innan magen börjar kurra, för dom är verkligen inte snabba med att få ut maten i detta landet.
Man blir riktigt förvånad dom gångerna dom är kvicka i köket, men det är värt väntan ☺
Av Space
3 sep. 2017 16:25
Jag och min sambo åkte också med barn 15, 13, 8 och 6 år gamla. Vi bokade bara det första boendet dom första nätterna sen bokade vi efterhand så det är inget problem om ni inte är kräsna. Ett ställe som dom mindre barnen tyckte var kul hette Weligama, riktigt coola stränder och surfing på grundt vatten. Vill man som oss äldre testa på djupare så fick man bara gå mer åt vänster så blev det djupare och högre vågor. Fanns valsafari i närheten där som vi tyckte var ok. Vi hade planerat åka betydligt mer runt tex upp till Kandy men planderade om allt pga den minsta som blev sjuk bla, så höll vi oss på västkusten men vi tyckte det var bra ändå, fastnade verkligen för deras stränder dom var i världsklass. Många ställen med bra stränder som vi ville till var inte att rekommendera med barn pga djup och vågor och detta fick vi reda på när vi väl var där, vill ju inte ha olyckor på semestern...