Funderar på hur man tar sig över Nordamerika....

1 jan. 2009 19:52
Visningar: 288
Jo, maken o jag ska ta oss till San Fransisco i sommar och hälsa på dottern som jobbar där. Samtidigt vill maken förverkliga en dröm om att köra tvärs igenom USA. Jag är måttligt intresserad eftersom jag vet att alla bilutflykter vi gör innebär sträckkörning... Då kom jag o tänka på tåg! Men så tänkte jag SJ och genast försvann tjusingen. Så kom jag o tänka på buss.

Med buss kommer man väl liksom närmare verkligheten skulle jag tro.

Har nu kollat lite och vet att man kan åka Greyhound från New York till SF utan några större problem. Ett 15-dagars pass funderar vi på och då innebär det väl att man kan stanna lite där man vill. Men frågan är nu; hur lång tid tar det att åka buss tvärs över? Rakaste spåret då alltså. Jag har ännu inte någon uppfattning om vilken resväg vi skulle vilja ta, men vi har sett Las Vegas, San Diego, Los Angeles, Palm Springs så kvar åt det hållet är väl "bara" Gran Canyon (Flagstaff kanske). Men jag har otrolig höjdrädsla så jag skulle nog snarare uppskatta om vi hoppade över GC. Maken har varit där så för han kan det kvitta.

Finns det någon här som kan ge en ungefärlig rutt, med hyfsat nått att se på, samt resttid, ev övernattningar (eller sover man bekvämt på bussen?)

Tacksam för svar!
Gott nytt förresten!