Fuengirola

Av Uggels
14 maj 2006 10:57
Visningar: 4022
Vi är en familj som tänkt köra till Fuengirola med 3 äldre barn och stanna i någon månad och kanske jobba, ev .flytta ner. Kan någon ge tips på billigaste resväg från Helsingborg, billigaste övernattning, bra ställen att äta billigt på, var man ska tanka, att göra och se på på vägen ner, och saker vi inte får missa i Fuengirola och dess omnejd. Stränder, restauranger, butiker. Hyra bostad på plats. Ja, vi behöver veta allt om denna resa så alla tips är välkomna. Har hört talas om vägpirater, någon som vet?
Skolor i Fuengirola? Flytta med Svenskreggad bil till spanien?
Av Mirreli - Reseguiden.se
25 maj 2006 21:52
Hej, jag bodde i Fuengirola under närmare 4 år och flyttade tillbaka hem under 2004. Vet inte riktigt var jag skall börja för det finns tusen saker att berätta för den som vill flytta ner... Det finns två tidningar (gratis på plats båda två) som riktar sig mot svenskar som bor där, Sydkusten och Svenska Magasinet, du kan få massa av tips där, se http://www.svenskamagasinet.nu samt http://www.sydkusten.es/.

Det finns svenskar som hyr ut boende men allmänt blir det mycket billigare om du hyr något en kortare tid först och sedan letar på plats. Allmänt är det även billigare att hyra av spanjorer, kolla runt i området, oftast skyltar de direkt på husen SE ALQUILA (hyres ut).

Vackraste stränder hittar man inte i Fuengirola, min favorit var Cabopino en bit mot Marbella. Stranden i Fuengirola är lång men tragiken är mycket nära. Trafiken i och runt Fuengirola är rätt kaotisk och man skall försöka att unvika att ge sig in till staden precis innan eller efter siestans slut. N340 heter kustvägen som går längst med Torremolinos, Fuengirola, Mijas, Marbella osv. Denna väg är klassad som en av Spanien farligaste vägar och jag vill bara förvarna er omm att påfarter/avfarter är mycket korta och att folk ofta gör mycket farliga omkörningar samt att hastighetsbestämmelserna varierar mycket. Alternativt kan man ta den nya betalmotorvägen som är mycket snabbare men givetvis även ganska dyr, speciellt under högsäsong.

Om ni vill ha kontakt med svenskar som bor i Fuengirola kan ni alltid ta er till den svanska affären som ligger precis vid Svenska skolan, (i alla fall på min tid). Det finna även några restauranger, Area51 som ligger på gatan mittemot den Svenska skolan samt La Paloma som ligger på huvudgatan i Los Boliches (som även har stans bästa pizza)! Givetvis så är dessa restauranger inte så speciellt billiga. Om ni vill äta billigt och bra drar ni er ifrån turiststråken närmast strandpromenaden och lite upp mot stan. Där ni ser bara spanjorer äta vet ni även att den bästa och billigaste maten serveras!

Vägrånare finns, de har en massa olika knep så det bästa rådet jag kan ge er är att inte lyssna på någon som försöker få er uppmärksamhet när ni är i bilen.

Vi reggade om vår bil och det blev en rätt kostsam och utdragen historia. Att anlita en sk gestor som sköter allt är mitt bästa förslag. Det kostar förvisso en del men spar er många turer ner till myndigheterna.

Jag skulle kunna fortsätta att skriva tills i morgon...Att leva där är annorlunda från Sverige, både på gott och ont...Själv sa jag att jag aldrig skulle flytta tillbaka tills Sverige, men så kom den dagen då vi fick barn, och allt ställdes i ett annat perspektiv. Lycka till och jag svarar gärna om ni undrar över något mera.