Fritt WiFi på Swedavias flygplatser

Av Sierra
31 aug. 2012 23:13
Visningar: 1387
Nu lanseras fritt WiFi för alla resenärer på Swedavias flygplatser. Resenärerna får tillgång till tre timmars uppkoppling eller 100MB per dygn.

För de resenärer som vill nå digitala resehandlingar eller utnyttja tiden på flygplatsen till att surfa, ladda ned dokument och mejla krävs bara ett klick på Swedavias startportal. Detta genererar ett SMS med en kod som skrivs in för att börja surfa.

Som användare kan man vara uppkopplad gratis i tre timmar eller använda upp till 100MB datatrafik inom ett dygn. Så vid inrikesresor mellan två av Swedavias flygplatser kan man fortsätta att surfa fritt vid ankomsten om man har tid kvar att använda. Bandbredden är upp till 20 Mbps.

Källa: Infrastruktur

Följande flygplatser ägs och drivs av Swedavia:

Bromma Stockholm Airport
Göteborg
Landvetter Airport
Kiruna Airport
Luleå
Airport
Malmö
Airport
Ronneby Airport
Stockholm Arlanda Airport
Sundsvall-Härnösand Airport
Umeå
Airport
Visby Airport
Åre Östersund Airport
Av Annl
2 sep. 2012 12:22
Tack, det var RIKTIGT trevliga nyheter!

Tycker att det är galet att man inte haft detta tidigare.

Men det gäller ju inte bara svenska flygplatser; jag läste en artikel för ett tag sen där man hade rankat världens bästa flygbolag och på en av topplatserna kom flygplatsen i Singapore. Visst, den är väldigt fräsch och det finns mycket fina butiker och restauranger men personligen förstår jag inte hur man kan få en sådan placering utan att ha fritt wifi. I Hong Kong klickade wifit in direkt när man gick in i flygplatsbyggnaden.
Av Sierra
2 sep. 2012 18:05
Fungerar "klockrent" (du måste alltså ha en telefon och skriva in ditt telnr för att ta emot activation code). Kollade i går vid avresa från Landvetter.