Frankrikes västkust

Av Jocce98
10 maj 2015 22:49
Visningar: 801
Skissar på att flyga till Paris med familjen, två barn 9 och 11, och spendera ca två dagar i Paris. Därefter ta tåg/hyrbil till La Baule, Biarritz och San Sebastian under två veckors tid. Sol, bad, surf, spännande utflykter och god mat.
Jag är nyfiken på andras erfarenheter av denna kust och framförallt om man kan anse juli/augusti som solsäkert?
Finns det familjer här som kan tipsa om andra orter eller idéer på aktiviteter som barn kan tänkas gilla?
Hoppas på svar :)
Av Betula
14 maj 2015 11:00
Hej!
Nu är det ett bra tag sedan vi (kompisgäng, då i 40-årsåldern) var på franska västkusten och den gången åkte vi i juni. Vi bilade ner och lade några dagar i Bordeaux där vi var i bl.a. Pauillac. Klart intressant att se och besöka de mycket kända vintillverkarna. Därefter ut mot kusten till Arcachon (ostron och stora sanddynen Dune du Pyla), vidare mot Biarritz, Hondarribia och San Sebastian.
En trevlig resa, mycket god mat och vi hade solsken nästan hela tiden. Däremot var det inte särskilt varmt, det blåste en hel del och badvattnet var kyligt. Det är stor skillnad mellan att bada i kalla Atlanten och i det varma Medelhavet. Blåsiga Biscaya är nog bra för vindsurfare men hade jag åkt dit mest för att bada hade jag nog blivit besviken. För oss var det kul att se en del av Frankrike/Spanien som vi dittills inte kommit i kontakt med och vi var mer inriktade mot kultur, mat/vin och avkoppling än bara bad. :-)