Frankfurts flygplats

5 dec. 2011 19:49
Visningar: 4834
Ska åka på långresa o bokade genom travelstart o ser nu att jag bara har 1.15 emellan flygen i Frankfurt o har fått reda på att jag måste hämta ut o checka in bagaget igen där. Nån som vet hur d ser ut där? Om d e möjligt att inkomma till terminal 1,fixa bagaget o ta sig till terminal 2 på 1.15?
Av Hawaii
5 dec. 2011 20:26
Vem har sagt att du skall hämta ut baggaget? Om du har en genomgående resa (båda flygningarna bokade samtidigt med samma bokningsnummer) checkas baggaget rakt igenom till din slut-destination.
Av Babbo
5 dec. 2011 20:33
Frankfurt är en enormt stor flygplats - men välorganiserad.

1.15 är väldigt "tight" mellan flygen, speciellt om ni ska checka in igen. Hm.....har ni bokat flyget som EN flight så får resebolaget se till att ni kommer med nästa flyg om ni missar anslutningen. Har ni bokat TVÅ, av varandra oberoende flighter, är det upp till er att hinna mellan flygen.

Jag har på Frankfurts flygplats, sprungit mellan två flyg, guidad av flygplatspersonal, för att sedan få privat transfer ut till det väntande planet - och hann! SÅ - det är välorganiserat!
5 dec. 2011 20:42
Jag ringde till Lufthansa på Arlanda eftersom jag ville dubbelkolla eftersom d va tight om tid o då sa dom att dom inte hade avtal med cathay Pacific som vi flyger vidare med och därför går inte bagaget hela vägen. Jag har en enda hel bokning med travelstart Arlanda-cebu..känns ju konstigt att travelstart rekommenderar en sån resa om d e nästintill omöjligt. Va e det som säger att travelstart får ersätta med biljett på nytt flyg om man nissar anslutningen?
Av Hawaii
5 dec. 2011 21:25
Personligen tror jag du har fått fel uppgifter av Lufthansa. Men kontakta Travelstart och be dem reda ut det. Du bör definitivt kunna checka in baggaget på Arlanda till din slutdestinationa. Har mycket svårt att tänka mig att Lufthansa inte har det här avtalet med Cathay Pacific. Stora bolag samarbetar alltid när det gäller baggage.
5 dec. 2011 21:35
Ja, tycker oxå det känns mycket märkligt. Fick dessutom precis ett svar från frankfurts flygplats som skriver att för uthämtning av bagage,ny incheckning, säkerhetskontroll, transport mellan terminaler osv så krävs det minst 3 timmar..! Så om nu inte bagaget går hela vägen så e det ju helt kört i så fall:(( Förstår inte ens hur man kan få sälja en sådan resa isf..
Av Oldie
7 dec. 2011 18:01
Håller det för ganska osannolikt att du måste checka in både dig själv och bagaget igen.. men, skulle så vara fallet så kommer du att få problem. Jag har under flera år rest nästan varje månad över denna flygplats och har stor erfarenhet.
Att ta sig mellan terminalerna gör man antingen med tågbana eller buss som går varje kvart. Sedan ska du stå i kö för ny säkerhetskontroll och incheckning och du måste även räkna med att inchekningsdiskarna i regel stänger 40 min innan flyget avgår. Nej, den transfertiden är inte rimlig. Kolla upp igen... och ge dig inte förrän du får ett svar att lita på. 3 timmar är en rekommenderad tid men för det mesta behöver man 2. Kolla också dina försäkringar att dom täcker kostnader för ev förseningar.
7 dec. 2011 19:50
Jag flög med Lufthansa/Cathay Pacific i februari i år till Manilla och då var mina väskor incheckade hela vägen. Oftast måste man checka in sina väskor 90 min innan avgång på långflygningar och då du bara har 75 min på dig så räcker inte och det vet resebyråerna om.

jag tror dock att dina väskor kommer att vara incheckade hela vägen och 75 min mellan flygen bör räcka gott och väl. Jag hade 50 min på mig i somras när jag skulle till New York via Frankfurt och det räckte med liten marginal.
8 dec. 2011 12:28
Tack för alla era svar! Kontaktade travelstart som i sin tur kontakta lufthansa ( sa dom iaf..)och bagaget skulle gå direkt. Ringde sen upp lufthansa igen och fick tala med en annan operatör från dagen innan och då sa hon att dom visst hade avtal med cathay pacific och att bagaget gick direkt. Så nu har jag ju fått två svar på att det borde gå direkt så jag antar att man får förlita sig på det nudå..