Från Tioman till Lankawi

Av Marhed
21 aug. 2013 23:47
Visningar: 841
hur tar man sig lättast från Tioman Island till Lankawi.
Tips på bra boende på båda ställena emottages tacksamt.
24 aug. 2013 15:46
Ta berjaya air. till KL och sen vidare till Lankawi. Annars är det färja till båtläget vid singapore - Baru ngnting heter det, sen vidare med buss till singapore eller KL.

Vi bodde på den stora golfresorten i en månad beryaja, helt ok, men ät ute på div småställen som finns på ön, maten är nästan gratis och mycket godare. Det var en fantastisk ö, jag dök säkert 10 ggr, såg haj sköldpaddor muränor etc. i byn fikan du ta dykcert för 2000 kr.

http://www.berjayahotel.com/tioman/

Nere i huvudbyn finns det rum att hyra, det är lite spartanskt, men kostar 150 kr/natt, rent och fräscht. Beryaja kostade nog 1500 kr natten, maten dyr och inte god. Service ok, både golf och tennis kunde vi spela utan att boka upp eller vänta länge. stränderna kanon och tom på folk, asiater solar ju inte :-)

Hade jag varit dig hade jag skippat lankawi(malaysia phuket), tagit flyget till KL och sen island hopper över till borneo istället brunei, kota kinu balo, det missade vi förra gången.

lycka till med din resa.
Av Theelf
25 aug. 2013 11:27
Hej Marhed,

Kul med Tioman. Jag skall dit i påsk. Precis - det är inte lika lätt att hitta info om Tioman som till andra ställen i Malaysia. Här på RG är det inte många som har varit där. Och bokningsagenturerna vill att man skall bo på Berjaya. Jag tycker det ser dötrist ut (och precis som någon nämnde ovan - inte särskilt prisvärt) så jag har lagt ned en hel del tid på att hitta info.

Min påskresa går först till Singapore och sedan Tioman. Jag väljer att lägga större delen av min boendebudget på ett riktigt bra ställe i Singapore. På Tioman vill jag bo på ett välskött enkelt ställe precis vid stranden. Efter idogt efterforskande har jag bokat boende på Swiss Cottage i Tekek. Kolla in det.

OBS att många av de mindre ställena på Tioman inte tar emot bokningar för 2014 än. Jag bad dem lägga in en preliminär bokning.

Hör gärna av dig om du vill utbyta info om Tioman. Nyfiken på eventuell info du har.

Hälsar,

TheElf
Av Marhed
25 aug. 2013 20:18
Tack för bra svar allihopa. vi åker i oktober och kan säkert dela med oss av tips när vi är tillbaka. Swiss Cottage verkar vara precis det vi letar efter, kanske bokar där. Som det ser ut nu så börjar vi på Tioman, sen Lankawi några dagar, och avslutar förmodligen på Ko Lipe. Där har du ju mycket att rekommendera Sierra. Hoppas på en underbar resa:):)
1 nov. 2013 21:33
Nyfiken på hur du upplevde Tioman? Vilket hotell blev det? Hur tog ni er till/från Tioman? Funderar på att besöka Tioman (och kanske grannön Rawa?) i februari/mars så nyfiken på alla tips!
Av Marhed
3 nov. 2013 16:36
Hej
Är hemma nu efter en underbar resa på tre veckor i Malaysia och Thailand. Vi flög från KL till Tioman med Berjaya Air, vilket funkade jätte bra och var billigt. Tyvärr hade vi inte bokat returbiljetten så vi fick ta båten tillbaka via Mersing, och därefter buss upp till KL igen. Funkade också jätte bra och väldigt billigt, tror det kostade 60:- med bussen, tog dock ca 6 timmar men helt ok.

Hej Lina

På Tioman bodde vi på Swizz Cottage, vilket jag starkt kan rekommendera, ett jätte mysigt boende till bra pris och precis vid stranden. Detta verkar vara ett populärt boende så var ute i god tid om ni vill bo där.
Bodde även på Paya Beach Resort vilket också var väldigt fint.

Langkawi var som sagt Malaysias Phuket, vilket kanske är roligt för några dagar men inte mer.
Vi avslutade på Ko Lipe i Thailand, där vi bodde på Pattaya Beach på ett ställe som heter Mali Resort, vilket jag starkt kan rekommendera, här var det rena paradiset och vi kommer garanterat tillbaka hit, dock kanske inte under högsäsong då jag tror det är väldigt mycket folk här. Fick dock bo de sista nätterna på Berjaya på samma strand, mycket dyrare och inte alls lika mysigt, men helt ok.

Hoppas din resa blir lika underbar som våran, och hör gärna av dig om du har frågor och funderingar.
Med vänlig hälsning
Maggan
12 nov. 2013 14:01
Tack så mycket Maggan! Va kul att ni haft det bra! Hur var båtfärden mellan Tioman och Mersing; guppig/Ok/typ av båtar? Lite orolig för den...

//Lina
Av Marhed
12 nov. 2013 20:14
Det behöver du inte oroa dig för. Bra färjor som tog dig över på ca 1,5 timmar