Från San Diego till NY på 2½ månad. ERA BÄSTA STÄDER

15 jan. 2017 11:21
Visningar: 125
Hej!

Jag och vän ska till USA i mitten av mars och stanna till slutet av maj. Vi har inte planerat så särskilt mycket, utan tänkte ta saker som de kommer.

Vi tänker backpacka och couchsurfa, då vi gillar äventyr och har en tight budget (därav äventyret). Vi kommer att ha ca 10.000/månad.

Så har ni några städer/ställen som ni tycker att vi absolut måste besöka på våran rutt?! De städer vi hittills har tänkt oss är nog:

San Diego
Los Angeles
SF
Denver
Austin

Tack och hej!
15 jan. 2017 21:19
Jag tycker att de städer du nämnt är bra och intressanta. Självklart finns det många, många fler.

Innan jag ger några tips angående städer undrar jag hur ni hade tänkt transportera er i USA?
Plus, hur har ni kommit fram till er budget på 10000kr/månad?
Av Fs
17 jan. 2017 16:03
Fantastiska städer!

Om jag förstått det rätt vill ni överleva 75 dagar i USA för 25 000 kr? Förutsatt att flyg är betalt så är det 334 kr pp per dygn.

Jag ska inte säga att det är omöjligt (får kommer väl någon tangentbordskrigare och förklarar för mig att det absolut inte är) men det är en alldeles för snål budget enligt mig. Även om ni kommer åka buss, coachsurfa, bo på hostel etc så kommer ni inte långt på det tyvärr.

Men, om jag ska sluta vara en tråkmåns och svara på din fråga;
Los Angeles - Skippa Hollywood och besök Venice och Santa Monica.
SF - Alcatraz är den bästa "nationalparken" jag varit på och har en fantastisk rundtur. Cykla över bron och fortsätta till Sausalito är såklart mysig också.
Denver - Här strosade vi mest runt downtown men en dag hyrde vi paddleboards och åkte ut till en liten sjö. Det var mäktigt med stadens siluett på ena sidan och bergen på den andra.
Austin - Här bör ni hålla er centralt och besöka både West och East Sixth street, en väldig skillnad i folk men båda roliga på sitt egna lilla sätt (om man gillar att gå ut dvs,). Här kan man även gå på Amerikansk fotboll och kolla Texas Longhorns men vet inte om det är säsong då.

Trevlig resa!
17 jan. 2017 17:03
Är budgeten 10.000:- för båda? 160-170:-/dag? Det låter inte så genomtänkt. Bara transporter och boende måste kosta mer även om ni snålar maximalt!?

För att besvara frågan om bästa städer så. NYC, Miami Beach, San Francisco, Washington, San Diego, Chicago, Orlando, New Orleans.... svårt att rangordna exakt men ungefär, om ni får in dem i rutten är ju upp till er ;-)