Från Jihlava till Prag, Brno etc

12 feb. 2011 14:22
Visningar: 432
Hej,

Ska om en dryg veckas tid flyga ner till Prag för att direkt åka vidare till staden Jihlava i Tjeckien för att utföra en del arbete i företagets nystartade fabrik.
Jag skulle dock vilja ta mig till Prag, Brno eller annan trevlig stad en eller två kvällar efter arbetstid. (Har hört att Jihlava inte är den mest action fyllda staden)
Jag har fått höra att det är 1,5-2 timmars bilfärd mellan platserna (Jihlava-Prag), men är det någon Tjeckien kunnig person som vet om det finns någon bra kollektivtrafik mellan städerna? Känns tråkigt att vara bortrest en hel vecka utan att fått se några sevärdheter. Har ni några tips om någon annan trevlig stad i närområdet så är jag öppen för förslag.

Tack
12 feb. 2011 18:13
Hej Schlyter, med tåg tar det minst 2.5 timmar till Prag och minst 2 timmar till Brno från Jihlava. Har själv inte varit i Jihlava, men har varit i Prag och Brno många gånger. Jag kollade restiden till Ceske Budejovice samt Cesky Krumlov också, och det tar lika lång tid. Det ser ut som du kommer att behöva ta bilen om du vill åka snabbare till en av de större städerna från Jihlava, tyvärr! Du kan kolla själv om du vill på tjeckiska 'SJ' på www.cd.cz och välj engelska.
13 feb. 2011 14:37
Tack så väldigt mycket för informationen, det var till stor hjälp, tyvärr ser det väl ut som man får stanna i Jihlava, men det kanske är jag som underskattar staden.