Från Bangkok till Kradan

Av Jen1
22 apr. 2016 09:09
Visningar: 86
Hej!

Jag undrar vilken som är den bästa rutten att ta sej till Kradan från Bangkok ? Har rest en del i Thailand, men de finns ju alltid de som har bättre koll på bl.a. resrutter. Har tänkt mej att ta flyg från Bangkok till Trat och därifrån med taxi /buss till Hat Yai pier och vidare ut till Kradan med båt / färja. Någon som vet om detta är ok ? Finns det det nån boknings-site ?
Efter Kradan kommer vi att beröka Mook, Bulon och kanske Lanta, men de är bekanta rutter.

Mvh. jen1
Av Sierra
22 apr. 2016 10:45
Du menar att du tänker ta en flight till Trang (inte Trat) och att du åker taxi till Hat Yao Pier (inte Hat Yai som är en stad).

Det snabbaste och enklaste alternativet är att du tar ett flyg till Trang och taxi knappt 1 tim till Kuang Tung Ku Pier. Vid piren kan du chartra en longtail som tar dig ut till Kradan på knappt en tim.
Du kan även be ditt boende på Kradan att hämta dig vid piren.
Av Jen1
22 apr. 2016 12:23
Hej!

Tack för svaret Sierra ! Ja det blev en massa "stavfel" i brådskan. Trat flög vi till då vi besökte bl.a. Koh Chang och till Hat Yai då vi besökte bl.a Lipe :) Det är alltså privat taxi och båt som gäller, det finns alltså inget "transfer-bolag" som trafikerar dessa rutter ? Kuang Tung Ku Pier ligger alltså lite norr om Hat Yao pier och det är den vägen som är den vanligaste ?

Mvh. Jen1
Av Sierra
22 apr. 2016 17:40
Jo, du skulle kunna åka med Tigerline som har en combo ticket (buss från Trang Airport till Hat Yao Pier + färja) till Kradan. Det innebär pick up på flygplatsen 11:30 och ankomst Kradan ca 14:00.

Om du skall åka under low season, 1 maj - början av nov, går det inte att åka med Tigerline.

Det är riktigt, Kuang Tung Ku Pier ligger norr om Hat Yao Pier. Om du inte åker med Tigerline är det närmast och vanligast att åka via Kuang Tung Ku Pier till Mook och Kradan.

Om du flyger till Trang får du åka med något av lågprisbolagen Nok Air eller AirAsia från Bangkoks gamla flygplats Don Mueang.
Av Jen1
25 apr. 2016 07:04
Tack igen! Det låter bra, det är nog högsäsong det gäller. Får kolla upp tidtabellerna med flyg, buss och båt.

Mvh. jen1