Frågor om Taormina, Siracusa, Giardini Naxos

28 apr. 2014 10:41
Visningar: 2600
Hej!

Jag heter Simone och pluggar till Resekonsult i Skellefteå, Jag skriver just nu mitt examensarbete och gör Resenärs undersökningar, Skulle bli jätte glad om någon kunde svara som har vart på östkusten i Sicilien?

Vilka resenärer åker till Taormina? Siracusa? Giardini Naxos?

Vilket av dessa resmål passar för par? kanske alla gör.
Vilket resmål passar för barnfamiljer?
Vilket resmål passar om man vill ta det lugnt?
vilket resmål passar för kompisgänget/party?

Vad är speciellt för just Taormina,Giardini Naxos och Siracusa?
Vad tycker ni om dessa resmål, Tips vad man inte får missa då man är där?

Tack!
Mvh / Simone :)
28 apr. 2014 22:49
Nu var det ju länge sedan jag var i Taormina men jag åkte dit med dåvarande pojkvän, hans chef och fru. Vi bodde mitt i backen upp mot själva byn så vi gick ner och tog linbanan upp till byn. Jag vet inte nu men jag tror det passar för mer äldre kanske? Inte var det direkt något partyställe då i alla fall. Man far upp till Etna och kollar på den grekiska teatern och sen äter man god pizza. Badar nere vid Solens Ö och myser i lagom takt liksom.
Min uppfattning är att ok, varit där en gång, det räcker....har flera mer intressantare resemål jag heller vill till flera ggr som Indien.
Mvh
29 apr. 2014 10:57
Ja detta är inga partyslällen, men det är otroligt vackert därför sol och bad.
Passar familj, pensionärer och par.
Av Susita
11 maj 2014 12:24
Hej!
Jag skulle vilja flika in att det ändå är stor skillnad mellan de orter du nämner. Taormina och det intilliggande Giardini Naxos är först och främst orter man besöker för sol och bad medan Siracusa är en större stad med ett större utbud av olika aktiviteter, såsom kultur- och naturturism. Närheten till Val di Noto med alla dess småstäder upptagna i UNESCO:s världsarv och naturreservatet Pantalica kan väl nämnas som exempel på dessa möjligheter. Därför tycker jag inte att man kan säga att det är samma typ av resenärer som åker till dessa orter.

Lycka till med utbildningen!
Mvh
Susann
f.d. skelleftebo :-)