Fråga om flyg m.m. Hur ta sig runt i Laos?

Av Maval
6 jan. 2018 15:49
Visningar: 527
Vi ska åka till Thailand och Laos snart. Vad är bästa sättet att ta sig till Laos? Är det att ta flyget från Sverige till Bangkok och sen flyg till Chang Rai för att sedan ta sig med taxi till Laos? Eller flyg från Sverige till Laos? Eller Sverige till Bangkok och sen flyg från Bangkok till Laos.
Har fått tips om att besöka Luang Prabang, Pak Beng, Vientine. Och ta båt på Mekongfloden.
Har någon tips om vilken ordning man ska ta det eller andra tips?
Har läst om sevärdheter i de olika städerna så vi är mer ute efter hur man förflyttar sig mellan de olika platserna på smartaste sätt.
Av Hawaii
6 jan. 2018 16:36
Jag besökte Luang Prabang januari 2017. En trevlig liten stad, mycket promenad vänlig. Tog Air Asia från Bangkok DMK direkt till Luang Prabang. Jag bodde på Belle Rive Boutique Hotel, precis vid Mekong floden. Kan starkt rekommenderas. Gjorde enbart dagsutflykter så kan inte uttala mig om bästa sättet att förflytta sig mellan olika platser.
6 jan. 2018 16:44
Det enklaste sättet är att flyga till Vientiane från Bangkok. Annars kan man ta tåg eller buss till Nong Khai varifrån man smidigt åker över bron till Vientiane.
Från Vientiane till Luang Prabang kan man ta buss (10 - 12 timmar) - en resa med mycket fin utsikt. Annars kan man såklart flyga.
Du nämner Pak Beng, så jag antar att ni vill åka flodbåt från Luang Prabang till Thailändska gränsen? Det kan säkert vara trevligt, men själva staden Pak Beng lär inte vara mycket att hänga i julgranen... Planerar ni att spendera tid i norra Thailand också? Annars kan man ta en buss från Luang Prabang till Loei i Thailand och ta sig vidare därifrån.
Rent generellt så är det väldigt billigt att flyga inrikes i Thailand och ganska billigt att flyga inrikes i Laos. Bangkok - Vientiane brukar ha ok flygpriser, medan det är dyrt att flyga till och från Luang Prabang (utom till Vientiane).
I Vientiane är det perfekt att ta sig runt med cykel. Många guesthouses och hotell lånar ut cyklar och annars finns det många som hyr ut för en billig peng. Även Louang Prabang funkar bra att ta sig runt med cykel/till fots. Det är ju inga jättestäder vi pratar om :)
6 jan. 2018 16:46
Kul att höra att Air Asia börjat flyga på Luang Prabang! Då blir det ju plötsligt rimliga priser på den rutten också :)
Av Hawaii
6 jan. 2018 16:55
Jag betalade US$206 för Bangkok DMK-Luang Prabang retur. Tyckte det var mycket rimligt.