Förvirrad ang. visum sydostasien!

26 nov. 2013 15:48
Visningar: 539
Hej!
Vi är två tjejer som ska ut och resa i Asien. Vi har bokat en biljett till Vietnam, och en biljett hem från Bali. Tanken var att börja uppifrån och arbeta oss neråt för att slippa flyga kors och tvärs. Vi landar i Ho Chi Minh City och ska sen ta oss vidare över till Kambodja.

Eftersom vi inte hade tänkt att stanna längre än 15 dagar i Vietnam så har vi heller inte sökt något visum, likaså gällande Kambodja. Men vi har även läst att man måste kunna visa upp en utresebiljett för att få komma in i Vietnam utan visum. Men efter att ha kikat runt lite och läst, så säger alla olika, ibland kan man klara sig utan, ibland inte. Vissa påstår att man till och med kan bli stoppade hemma i Sverige utan returbiljett, speciellt med Finnair(?). Har hört att man kan kontakta det flygbolaget man åker med för att kolla hur det ligger till med just dom, andra säger att man ska titta på tullreglerna. Jag har också hört att man klarar sig lättare utan visum om man kommer via landvägen, och även att det ska gå att köpa visum på plats (vet ej om de menar flygplats eller vi gränsen) Jag tycker det låter jätte oklart!

Så, är det någon som vet exakt hur det ligger till med detta? Och om det nu är så att det bästa alternativet är att helt enkelt boka en utresebiljett här hemma från Vietnam för att vara på den säkra sidan, måste jag även boka en innan jag åker in i Kambodja då med?

Har inte varit orolig för att kunna komma in iThailand utan utresebiljett förrän jag läste att dom kollar en mera om man kommer ifrån Kambodja/Laos/Vietnam. Stämmer detta?

Tacksam för svar!:)
26 nov. 2013 16:00
Just när det gäller Vietnam så kan det vara idé att ha en utresebiljett bokad. De är ganska kinkiga har jag förstått.
I Cambodja är det inga problem, ni köper visum vid gränsen (eller på flygplatsen om ni flyger in). Bra att ha jämna pengar i dollar och ett passfoto. Det samma gäller Laos (om ni vill åka dit). I båda dessa länder får man själv fylla i när man tänker lämna landet och ingen kollar utresebiljett. När ni åker in landvägen i Thailand så brukar det inte heller vara något krångel (dock får man bara 2 veckors "visa" när man åker in landvägen).
26 nov. 2013 16:07
Kan man boka en buss resa från Vietnam till Kambodja och ha det som utresebiljett. Det kostar nämligen en del att flyga från Vietnam till Kambodja konstigt nog. Om man kan det, var och hur kan jag boka en sådan bussresa hemifrån Sverige?

Okej, om vi vill stanna i Thailand längre än 2 veckor och kommer komma landsvägen från Kambodja, hur gör vi då?
26 nov. 2013 16:38
Googla runt och se om du kan hitta någon site där ni kan förköpa en bussresa till Cambodja. Det kan gå :)
Om ni vill stanna mer än två veckor i Thailand så kan ni söka visum i förväg eller göra en visarun över någon landgräns. Jag tror också att man kan söka visum på plats i Thailand på speciellt visakontor? Vet någon mer om detta?
Av Hille2
26 nov. 2013 17:09
Man kan inte söka visum på plats i Thailand.
26 nov. 2013 17:46
Hittar ingen sida där man kan boka bussbiljett från Kambodja till Vietnam, någon som vet någon sida?