Fort Lauderdale, Everglades & Keys

28 okt. 2013 17:42
Visningar: 928
Vi ska kryssa från Fort Lauderdale och kommer tillbaka 29 december. Då tänkte vi direkt, efter att vi hämtat hyrbilen på flygplatsen åka och se Everglades. Jag försöker förstå hur man ska se det. Eftersom vi har bil, ska vi åka igenom Everglades, eller åka airboat, eller ta buss från Shark Point???

Efter det åker vi ner till Key Largo och bor på husbåt där i 2 nätter. Tänkte åka till Key West en dag.

Den 31 åker vi norrut igen och går på hockeymatch i Fort Lauderdale. Har inte hittat något boende för de 4 nätterna. Tips? Känner inte att vi måste bo vid havet då vi kryssat runt Karibien. Då blir det utflykter till South Beach och shopping vid Sawgrass Mills.

Reser hem igen den 4 tidigt på morgonen.

Vi vet att det är kort om tid, men vi har inget val där. vi vill gärna höra era tips och råd.
28 okt. 2013 20:23
Det är verkligen en hektisk semester :-)

Ska ni ta Everglades på vägen till "The Keys" så hade jag åkt till Ernest Coe Visitor Centre, det är mer "på vägen ner" än Shark Valley som jag antar att Du menar. Vill ni åka airboat mm. så finns det sådana ställen i närheten där också.

Ni har en heldag i Keys och då ska ni köra till Key West? Känns lite konstigt för mig, jag hade bott i Key West istället. Det blir mycket körande och lite tid på varje ställe...

Även om ni inte prioriterar havet i Ft. Lauderdale så tycker jag ändå ni ska söka boende nära havet, trots allt trevligast att bo där. Leta i närheten av Las Olas efter ställen med bra betyg, det finns andra trådar med namngivna hotelltips på bra lägen, gör en liten sökning :-)

Bli red mycket billigare för er att hämta bilen vid flygplatsen, annars förstår jag inte riktigt varför ni ska hämta bilen där efter kryssningen.
28 okt. 2013 22:49
Tack för Everglades tips!

Det går inte boka mindre än 3-4 nätter i Key West strax före nyår, därför har vi fått leta oss längre bort från Key West. Sedan läste vi om husbåtarna och det verkar spännande och är väldigt prisvärt!!

Eftersom vi ska åka så tidigt den 4/1, så kändes det enklare med att hyra vid flygplatsen, och jag tänkte inte på att man kan hämta och lämna på olika ställen. Kollade snabbt upp det och man kan hämta vid Quay Shopping Plaza, som verkar ligga någon mile därifrån. Tack för tipset!

Att bo vid havet i Fort Lauderdale över nyår verkar kosta en hel del... Men jag letar fortfarande. Och mottager gärna tips!
Av Asai
6 nov. 2013 12:56
Hej!
Får jag fråga var du läste om husbåtarna i Key Largo? Låter intressant för oss som just planerar vår mars-resa i de krokarna...
6 nov. 2013 13:10
Hej!
Här är länken:
http://www.keylargohouseboat.com/
Visst verkar det läckert!

Nu har vi bestämt oss!
Efter kryssningen tar vi in på Hampton Inn i södra Fort Lauderdale. Billigt (förehållandevis), bra standard (tror vi!) och inkluderar frukost. De har pool och hotellrummet har 2 rum.

Därifrån gör vi utflykter, vi har inga problem med att bila lite, bara vi slipper packa och byta hotell, vilket ju bara det tar tid. Vi har ju total-latat oss i 10 dagar på kryssningen!

Har spanat in TV-showen "Diners, drive ins and dives", som är privatägda restauranger med mat gjord utan halvfabrikat i området och det känns genuint amerikanskt.

Men vi tar gärna emot tips på Everglades området, Key West eller andra bra tips!!