Första resan i mitten av december, 3v

29 juni 2015 08:06
Visningar: 236
Hej!

Sitter och funderar på att boka en resa till Thailand (troligtvis bangkok t/r).

Prel datum ligger runt 16e Dec till 9e Jan. Inget är bokat av oss men dessa datum ligger ganska fast pga att paret vi ska resa dit med redan har bokat sina flyg. Dock är vi lite flexibla, om vi t.ex. måste resa till bkk från start. Hemresan kommer garanterat bli genom bkk då vi vill shoppa lite där innan vi åker hem.

Vi vill uppleva sol, värme, bad och dykning. Shoppingen tar vi i bkk under resans sista 3 dagar.

Vart bör man resa? Kan självklart resa runt under dessa 3v.

Vi är nybörjare vad gäller dykning så vart får man bästa dykningen under denna period? Similian har jag hört är underbart men samtidigt kanske bättre att snorkla här om man när nybörjare när det gäller dykning?

Tips på roliga områden för att njuta plus bästa ställena för att dyka (bra sikt, inte för starka strömmar så att man kan njuta av dyken istället för att kämpa bara för att se stora djur).
Av Marilcj
1 juli 2015 09:25
Synd att ni är bundna vid den 16e, med flyg ut några dagar tidigare hade ni kunnat komma billigare undan, mellan 10-13 dec brukar flygpriserna gå upp en bra slant.

Eftersom ni inte ska va borta så länge och vill till BKK på hemvägen så skulle jag flyga BKK T/R, kan bli ganska stor prisskillnad o boka en flygplats ner o annan hem, så det är billigare att flyga eller ta annat alt inrikes.

Koh Tao el Koh Chang har båda bra dyk o snorklingsvatten och är kända för de, på Koh Tao hittar ni svenska instruktörer dessutom.
I båda fall finns det möjlighet att komma runt smidigt och se annat, dessutom inte så långt fr BKK beroende på vilket färdsätt man väljer, stora möjligheter att variera sig oxå om man vill ha hålligång el lugn (Koh Tao erbjuder kanske inte direkt hålligång, men öarna bredvid)
Flyg till Koh Samui o utforska den ön o sen vidare till Koh Tao m båt, därifrån båt till fastlandet o buss mot BKK är ett alternativ, eller tvärtom.
Flyg el buss till Trat o båt till Koh Chang.

I BKK bor vi alltid på Asia Hotel, för vi tycker de har perfekt läge och är ett bra hotell, Skytrainsation i direkt anslutning till hotellet där tåget tar en direkt till Chatuchack (helgmarknaden)....ett måste för den som vill shoppa 😉, 10 min promenad till MBK o Siam Center, knappt 5 min till kanalbåten som smidigt tar en ut till floden och allt som finns utmed kanalen.
1 juli 2015 15:03
Tack för svaret!

Kollade lite runt datumen och det är inte jättemycket skillnad i pris om vi drar några dagar tidigare/senare, men visst vi kan nog hitta bra biljetter runt 8k istället för 10k då, och 4k extra i thailand ger ju lite iaf!

Jag läste runt lite och det står att Koh Tao inte är rätt område för dykning under december iaf då monsunperioden är nov/dec.

Tack för tipset på hotellet, ska vi kolla upp!
1 juli 2015 15:38
Hej jag bor nästan alltid också på Asia Hotel i Bkk, det ligger 5 min gångväg från köpcentret MBK där ni kan shoppa och det hotellet har en stor bra frukostbuffé , två pooler på taket, gym osv. Det ligger vid en skytrain station vilket är smidigt annars finns tuktuk utanför att åka med.
Jag skulle också kunna rekommendera att ni tar er ner till öarna Koh Tao och kanske Phangan eller Samui. Eller att ni tar er österut från Bkk till Koh Chang. Vad ni än väljer kommer ni bli riktigt nöjda och 3v räcker utan problem med att resa runt. Mvh
2 juli 2015 17:50
Hej igen :)

Blir nog att boka det hotellet i BKK isf!

Men Koh Tao och Samui känns inte rätt då nov/dec är monsunperiod vilket innebär mer regn = dåliga dykförhållanden.

Koh Chang är av intresse dock!

Hur är det annars med öarna runt Phuket/krabi osv? Har läst att dessa områden är att föredra för att uppleva bra dyk under december.
2 juli 2015 17:59
Hej jag håller med om att man föredrar sol jämfört med regn men när du dyker är det nästan bättre om det är regn. Man är ju under ytan ändå . Jag har varit jättenöjd även då det regnat då jag varit ute på dykbåt. Nån sa även att det är bättre då och fler fiskar osv. Men Samui i regn är ju inte så kul. Koh tao spelar Ingen roll anser jag. Jo flera öar vid phuket o krabi är ju schyssta att dyka vid . Jag har knappt haft något regn alls då jag rest på vintern. Tror det handlar mest om otur. Även svensk sommar kan ju vara regnig. Och oavsett vart du åker så kan det komma regn. Men köp cyklop o snorkel där nere. Kostar upp mot 300 baht för ett set. Bra o kul att ha där nere. Även vattentät kamera kan vara ett plus om man vill krydda sina semesterbilder. Lycka till
2 juli 2015 18:08
Hej Backpackerabbe,

anledningen att jag skrev så är för att just bigbluediving t.ex. på koh tao rekommenderar att man inte dyker under monsunperioden då sikten kan bli väldigt begränsad pga regn+strömmar. Sedan att det är skönt med lite regn när man är ute på båten för att slippa bli sönderbränd är en annan sak ;)

Snorkel och mask har jag så de kommer följa med =) Sedan blir det nog att skaffa mig en GoPro4 så att man kan filma lite. Lånade en GoPro när jag var i madagaskar och i florida och det var ju riktigt kul att kunna komma hem med lite film på allt man såg.
2 juli 2015 18:18
Ja det är ju sant. Man bör ej dyka då det är oväder. Kan bli farligt. Men du får väl fundera på resrutt och invänta fler tips här. Finns ju många härliga ställen i thailand och vart man än åker så blir man antagligen nöjd. Ta med en sådan kamera. Riktigt nice. Kommer få feta bilder!
2 juli 2015 18:24
Är det värt att besöka Chiang Mai det första man gör när man kommer till bkk innan man tar sig söderut till havet? tåg/buss/flyg går ju dit.

Och är Hua hin värt ett besök under denna period eller bör man skippa den staden?
2 juli 2015 18:39
Jag har ej varit i hua hin eller Chiang mai men har en god vän som bodde 1.5 år i Chiang mai så han gillade uppenbarligen det. Sedan på denna sidan vet jag att det finns många sk äldre människor som älskar hua hin så är nog schysst där med. Men vad man ska göra där vet jag ej. Men har du gott om pengar så är det ju värt att dra till CM med flyg efter bkk. Sedan fortsätta redan ner vid havet o gotta dig där
Av Pelle77
2 juli 2015 19:29
Chiang Mai är en fantastisk stad som vi äntligen besökte förra året efter 10-talet Thailandresor. Den är väldigt olik Bkk, mycket renare, klarare luft och inte alls så turistig. Jag rekommenderar ett stopp där. Staden är känd för sin natur, trekking och hantverk. Det finns många fina trädgårdar att besöka. Eller så passar ni på att ta en thailändsk matlagningskurs, kan rekommendera en riktigt bra sådan om det är av intresse.

Samui phangan o Tao är favoritresmål för mig men jag åker inte dit den tiden på året igen. Har upplevt monsunregn som orsakat översvämningar i flera dagar o sån kraktig sjö att snorkling är utesluten. Vädret stabiliseras först en månad senare.

Det är dyraste tiden att åka men släng iväg ett mail till Jade el Jordenresor och sök på att flygaThai till Phuket direkt så kan ni besöka Khao Lak och dyka vid Similans, överlägset dykvatten jmf m Tao. Sen kan ni åka hem från Bkk. På så sätt slipper ni åka fram o tillbaka.

Annars gillar jag också Chang som vid er avresa nog är den solsäkraste o torraste platsen i Thailand. Skippar ni Chiang Mai kan ni kombinera Hua Hin med Koh Chang. Hua Hin är mer som en Thailänsk stad med stort utbud, gillar den staden skarpt.
Av Marilcj
3 juli 2015 08:28
Vi har bekanta som ofta startar sin resa i Chiang Mai för som dom anser "det är ett annorlunda Thailand", sen tar de alltid tåget ner genom landet till Hua Hin och får en resa full med upplevelser.

Själva bor vi i en by mellan Hua Hin och Chaa Am och stormtrivs där mycket för närheten till så mycket....tar bara några tim med buss till färjelägret för båtarna till Koh Tao, 2 tim m bil till BKK, några tim till Kanchanaburi med River Kwai o den storslagna naturen mm dessutom finns det mycket att se och göra runt om och i HuaHin.
Fina stränder söder om stan och i Cha Am, runt 5 dec (kungens födelsedag), jul och nyår fylls stan av thailändare eftersom det är lite av deras semesteridyll.

Troligtvis kommer Båtförbindelsen mellan Hua Hin och Pattaya igång igen i höst och då blir det betydligt enklare och snabbare att kombinera Hua Hin med Koh Chang, Rayhong och de andra resmålen på östsidan, några timmar med båt istället för en heldag landsvägen
25 sep. 2015 19:09
Sådär då var resan bokad! Blir att åka ner till Phuket den 17e dec och åka hem från Bangkok den 10e jan.

Blir troligtvis att åka tåg till bkk för att få se lite inland också.

Tar gärna emot alla era tips på vad man ska uppleva i dessa områden och om man kanske ska åka ner till Lipe eller annan ö.
Av Hille2
26 sep. 2015 09:01
Tåget går efter kusten. Men det är trevligt att åka tåg i Thailand och en upplevelse som jag rekommenderar.