Första gångsresande

18 juni 2024 17:33
Visningar: 171
Jag ska med vänner till Thailand i höst. Det är första gången jag åker dit och typ tredje utlandsresan i livet.
Kompisarna sköter bokningar å sånt. Men vad behöver jag tänka på att förbereda innan resan?
Vaccinering är bokat och nytt pass ska fixas. Dock ska mitt nuvarande vara ok då det gäller till maj.

Vilka mediciner kan vara bra att införskaffa? Jag har känslig mage och har blivit flygrädd på senare år.
Finns det något man kan ta mot flygrädslan?
Är det något annat.man bör tänka på?
Av Socman
26 juni 2024 12:49
Det gör du verkligen rätt i att åka till Thailand. Ett fantastiskt land med ett fantastiska människor. Thailand är verkligen vårt favorit. Det ända som ibland är trist är myggen ( om du är vid någon ö) Jag är allergisk och får därmed stor reaktion För att slippa myggbett brukar det fungera om man börjar någon vecka innan med antihistamintabletter Jag skulle rekommendera dig att ha med antihistamin samt kortisonsalva och givetvis även paracetamol Det finns egentligen allt då det gäller läkemedel att handla till ett bättre pris förutom solskydd. Det är betydligt dyrare än här.

För flygresan skulle jag rekommendera ljudbok, kanske med mindfullnes eller annat som gör att du kan släppa tanken på flyget. Tänk på att det är betydligt farligare att sätta dig i en bil än på ett flyg

Vi brukar alltid växla någon tusenlapp så man klarar sig första dygnet iallafall Därefter tar du ut enkelt på deras bankomater (ATM)

Önskar dig en riktigt fin semester
26 juni 2024 17:53
Tack för ett kanon svar!
Jag är inte allergisk mot myggbett, vad jag vet. Men kan det ändå vara bra att käka antihistamin innan? Eller hjälper det bara om man är överkänslig? Vi ska till Koh Samui.
Ang solskydd, är det bra att börja på 50 och sen minska vartefter, eller räcker det med 20-30 hela tiden?
Av Zoega
2 juli 2024 11:46
Under många år kunde jag inte förstå vad jag skulle till Thailand att göra, sedan hamnade jag där i brist på annat precis när man öppnad upp efter pandemin. Sedan typ 2 ggr om året...
Du kommer gilla landet, människorna och maten, det är jag övertygad om.
Mygg har jag bara råkat ut för en gång. Sovit med benen utanför täcket och myggnätet uppvikt för att känna av fläkten. Ingen ac i den hyddan. Benen såg helt vansinniga ut med hundratals myggbett men dom kliade inte och efter några timmar såg benen ut som vanligt igen.

Solskydd brukar jag använda faktor 30 första dagarna sedan glömmer jag bort att smörja in mig... Brukar gå bra, men jag ligger aldrig och steker mig heller, men åker långa sträckor på moppe med för lite kläder på mig. Så jag säger att det beror på hur känslig för sol du är och vad du gör.
Finns att köpa på plats och visst är det dyrare men inte superdyrt.

Pengar ska du ju vid inresa ha 20 000 Bath i kontanter (eller motsvarande i utländsk valuta) men det har jag aldrig behövt visa upp. Brukar ta ut i första bästa ATM när jag kommer ut från flygplatsen.
Kom ihåg att hålla reda på boardingkortet, det behövs vid immigrationdisken.

Simkort brukar jag köpa på 7-eleven, kostar 1/3 jämfört med de tourist Sim som säljs vid flygplatsen.

Jag är inte flygrädd men tycker det är otroligt tråkigt. Ljudbok, pappersbok, film på plattan, film i planets entertainmentsystem, sudoku, korsord, stödstrumpor, godis, chips, vatten... Allt för att få mig glömma att jag sitter på ett flygplan.

Ha en fantastisk resa!