Första gången till Thailand!

Av Linaand
2 sep. 2019 16:14
Visningar: 320
Hejsan!

Är i stort behov av resetips! Jag och sambon planerar att åka till Thailand i mitten av december. Vi har aldrig varit där innan men däremot har många vänner varit där och därmed drunknar vi numera i olika tips och jag hoppas att med er hjälp kunna bli lite klokare :)

Vi planerar att vara borta i två veckor och det vi söker/vill kunna göra är: båtdagsutflykter, snorkla, tillgång till fina stränder, stort utbud av restauranger, något att göra på kvällerna ex strosa runt på marknader.. Har fått tips om Ao nang som verkar perfekt för oss! Det verkar som att det finns mycket att göra samt lätt att besöka andra vackra öar för bad och snorkling. Däremot hittar jag mycket finare och mysigare hotell på ex koh lanta och kao lak. Som är precis vid havet och tycker att på bilderna ser mycket mysigare ut. Men har fått uppfattningen att det kanske är föör lungt på de öarna?

Kom gärna med tips och synpunkter :) eller andra förslag på ställen i thailand som motsvarar våra krav :)

Tack på förhand!

PS vi är inte jättevana resenärer så vi kommer att vilja boka hotell innan och ej på plats. Och vi bryr oss inte jäättemycket om det är förmycket turister :)
Av M4sta86
2 sep. 2019 16:22
Ao Nang som ställe är väl egentligen inget Wow, stranden är riktigt usel faktiskt.
Däremot öarna utanför är fantastiska som man når med Longtailbåt på en kortare tid. Kan dock bli väldigt mycket folk på öarna beroende på period.

Ao Nang har mycket restauranger och barer, men det är rätt livat där på kvällar/nätter. Ladyboys osv..

Från Ao Nang kan du göra en dagstur till Kho Hong öarna, både fina vatten och helt okej snorkling. (såg bla en revhaj där) Kan även rekommendera att hyra moppe och köra till Tup Kaek Beach (stavning?). Otroligt avkopplad strand där egentligen bara hotellets gäster är. Vi besökte denna strand flertalet gånger under vår vistelse i Ao Nang.

Khao Lak har inte så mycket att erbjuda mer än en liten "by" med diverse restauranger och affärer.. Däremot är det väldigt lugnt där, och det finns många fina öar som man kan nå på dagsturer, med snorkling osv...Surin eller Tachai skulle jag rekommendera för vackra stränder och bra snorkling.
Av Erik777
2 sep. 2019 16:31
Av de ställena ni nämner så har jag bara varit i Khao Lak. Där finns nog det ni letar efter men med ett stort undantag. Det är inte speciellt mysigt att strosa runt, och det är ingen riktig stad utan ett väldigt utspritt gytter av hotell, restauranger och barer och man måste nästan endera åka "taxi" -läs 100 kr för att åka 2 minuter på lastbilsflak, eller hyra motorcykel.

Ni ska få ett till förslag: Hua Hin! Här har ni flera olika marknader varje dag i en turistort med stadskänsla, där det faktiskt är kul att gå runt till fots, eller ta baht-bussen (Samma lastbil som i Hua Hin fast åk tio gånger så långt för en tiondel av priset). Här får ni dock kompromissa bort den där drömmen om att snorkla vid en vacker ö.
Av Linaand
2 sep. 2019 16:38
Tack för svar! Ska definitivt kolla in hua hin :) okej det kan va svårt att uppfylla både och då, men det värsta skulle vara om det var för lugnt och ingenting att göra på kvällarna!

Motager gärna fler tips! :)
3 sep. 2019 08:14
Hej, hur långt har ni kommit med planerna ang. inköp av flygbiljetter med tanke på tidpunkt o vart ni kommer o landa?
11 sep. 2019 23:21
Hej.
Hade defenitivt satsat på Koh Lanta om jag vore er . där finns det ni letar efter. finns en liten stad som dock erbjuder det mesta fina stränder och mycket mysig öar som man kan åka på dagsutflyckter till exp. Kho Rok.
Sedan kan man lätt ta och kör lite islandhopping ner till Kho Lipe om man känner för det. bästa delen av Thailand tycker jag personligen.
Har varit i Ao nang och kao lak oxå men inget jag skulle rekommendera.
Är det fina stränder och mysiga barer restauranger direkt på stranden som ni söker då är det hit ni ska åka.
Lätt att t sig från Krabis flygplats till Kho Lanta oxå finns flera olika bolag som kör och ni behöver inte förboka utan fixar det direkt på flygplatsen. dock gäller det att vara ute i tid då mycket redan är bokat vad det gäller hotell.
Ha en fin tripp.