Första gången till Thailand!

Av Linaand
2 sep. 2019 16:14
Visningar: 172
Hejsan!

Är i stort behov av resetips! Jag och sambon planerar att åka till Thailand i mitten av december. Vi har aldrig varit där innan men däremot har många vänner varit där och därmed drunknar vi numera i olika tips och jag hoppas att med er hjälp kunna bli lite klokare :)

Vi planerar att vara borta i två veckor och det vi söker/vill kunna göra är: båtdagsutflykter, snorkla, tillgång till fina stränder, stort utbud av restauranger, något att göra på kvällerna ex strosa runt på marknader.. Har fått tips om Ao nang som verkar perfekt för oss! Det verkar som att det finns mycket att göra samt lätt att besöka andra vackra öar för bad och snorkling. Däremot hittar jag mycket finare och mysigare hotell på ex koh lanta och kao lak. Som är precis vid havet och tycker att på bilderna ser mycket mysigare ut. Men har fått uppfattningen att det kanske är föör lungt på de öarna?

Kom gärna med tips och synpunkter :) eller andra förslag på ställen i thailand som motsvarar våra krav :)

Tack på förhand!

PS vi är inte jättevana resenärer så vi kommer att vilja boka hotell innan och ej på plats. Och vi bryr oss inte jäättemycket om det är förmycket turister :)
Av M4sta86
2 sep. 2019 16:22
Ao Nang som ställe är väl egentligen inget Wow, stranden är riktigt usel faktiskt.
Däremot öarna utanför är fantastiska som man når med Longtailbåt på en kortare tid. Kan dock bli väldigt mycket folk på öarna beroende på period.

Ao Nang har mycket restauranger och barer, men det är rätt livat där på kvällar/nätter. Ladyboys osv..

Från Ao Nang kan du göra en dagstur till Kho Hong öarna, både fina vatten och helt okej snorkling. (såg bla en revhaj där) Kan även rekommendera att hyra moppe och köra till Tup Kaek Beach (stavning?). Otroligt avkopplad strand där egentligen bara hotellets gäster är. Vi besökte denna strand flertalet gånger under vår vistelse i Ao Nang.

Khao Lak har inte så mycket att erbjuda mer än en liten "by" med diverse restauranger och affärer.. Däremot är det väldigt lugnt där, och det finns många fina öar som man kan nå på dagsturer, med snorkling osv...Surin eller Tachai skulle jag rekommendera för vackra stränder och bra snorkling.
Av Erik777
2 sep. 2019 16:31
Av de ställena ni nämner så har jag bara varit i Khao Lak. Där finns nog det ni letar efter men med ett stort undantag. Det är inte speciellt mysigt att strosa runt, och det är ingen riktig stad utan ett väldigt utspritt gytter av hotell, restauranger och barer och man måste nästan endera åka "taxi" -läs 100 kr för att åka 2 minuter på lastbilsflak, eller hyra motorcykel.

Ni ska få ett till förslag: Hua Hin! Här har ni flera olika marknader varje dag i en turistort med stadskänsla, där det faktiskt är kul att gå runt till fots, eller ta baht-bussen (Samma lastbil som i Hua Hin fast åk tio gånger så långt för en tiondel av priset). Här får ni dock kompromissa bort den där drömmen om att snorkla vid en vacker ö.
Av Linaand
2 sep. 2019 16:38
Tack för svar! Ska definitivt kolla in hua hin :) okej det kan va svårt att uppfylla både och då, men det värsta skulle vara om det var för lugnt och ingenting att göra på kvällarna!

Motager gärna fler tips! :)
3 sep. 2019 08:14
Hej, hur långt har ni kommit med planerna ang. inköp av flygbiljetter med tanke på tidpunkt o vart ni kommer o landa?
11 sep. 2019 23:21
Hej.
Hade defenitivt satsat på Koh Lanta om jag vore er . där finns det ni letar efter. finns en liten stad som dock erbjuder det mesta fina stränder och mycket mysig öar som man kan åka på dagsutflyckter till exp. Kho Rok.
Sedan kan man lätt ta och kör lite islandhopping ner till Kho Lipe om man känner för det. bästa delen av Thailand tycker jag personligen.
Har varit i Ao nang och kao lak oxå men inget jag skulle rekommendera.
Är det fina stränder och mysiga barer restauranger direkt på stranden som ni söker då är det hit ni ska åka.
Lätt att t sig från Krabis flygplats till Kho Lanta oxå finns flera olika bolag som kör och ni behöver inte förboka utan fixar det direkt på flygplatsen. dock gäller det att vara ute i tid då mycket redan är bokat vad det gäller hotell.
Ha en fin tripp.
Booking.com
Thailand Hattstugan, 21 sep. 2019
Updaterad av Thomas_petra för 3 timmar sedan
3
Hej! Har preliminärbokat 2 hotell i Krabi och Koh Ngai med Booking.com. Tycker det verkar bra att man kan avboka rätt så nära inpå. Men har nu sett så många negativa resentioner om dom. Nyfiken på vad folket här har för erfarenheter av dom? Bra/dåligt? Bomba med svar!😁 ... Thomas_Petra: > ...
No show på flyget kostnad?
Thailand Dsteisjo, 20 sep. 2019
Updaterad av Dsteisjo för 16 timmar sedan
4
Hej Undrar om ni har någon erfarenhet av no show på flyget. Vi reser till thailand men pga personlig omständigheter måste en person resa hem tidigare vilket innebär att denne inte kommer utnyttja sin återresa. Vi reser med Singapore airways. Blir det trassligt när det saknas en person på ...
Koh Lipe
Thailand Lennydotter60, 15 sep. 2019
Updaterad av Sierra för 4 dagar sedan
8
Hejsan Två 60åringar funderar på Koh Lipe som resmål. Vänner som varit där tidigare avråder dock från detta eftersom ön blivit så exploaterad. Vi som inte varit dör tidigare har ju inget att jämföra med men vad kan man säga om denna ö nu 2019. Vi söker lugnt tempo, ro, vackra stränder, turkost ...
Railay beach west
Thailand Hattstugan, 9 sep. 2019
Updaterad av Tittin för 5 dagar sedan
6
Hej, hur tar man sig från Krabi flygplats till Railay beach? Tänkte boka hotell där. Aldrig varit i Thailand så har ingen aning. Åker förmodligen i slutet av februari. Nästa fråga: Går det båt från Krabi Ao Nang till Koh Lipe? ... Tittin: Du tar en vanlig buss från flygplatsen säg bara att du ska ...
Singapore-Kuala Lumpur- Langkawi- koh Lipe
Thailand Gaiagaia, 11 sep. 2019
Updaterad av Thomas_petra för 1 vecka sedan
5
Hej. Vi är ett restokigt seniorpar som gillar att backpacka och har varit i Thailand ett antal gånger och då även på Lipe, men i år har vi lyckats med att vara lediga mer än 5 veckor och kommer att starta vår rundresa i från Singapore , vidare med ev buss till Kuala Lumpur . sen med flyg till ...
Enklast ta sig till Koh Chang/Samet och tips för barnfamilj
Thailand Alster23, 5 sep. 2019
Updaterad av Anna_resamedkids för 1 vecka sedan
5
Hej Jag och min familj med två barn på ett år och fyra år landar i BKK 2 november. Vi har tre veckor i Thailand och vår tanke var att spendera den tiden på något härligt ställe för barn. Eftersom det är bäst väder för säsongen runt Ko Samet och Ko Chang så ser vi på de alternativen. Jag har ...

Om Thailand Asien

Stora delar av Thailand är rena paradiset för oss svenskar. Här finns underbar mat, sol och tusentals vita sandstränder omgivna av palmer.

De stora badorterna ligger i södra delen av landet, här finns bland annat Phuket, Krabi, Khao Lak och Phi Phi-öarna. I östra delen av Thailand ligger populära resmål som Koh Samui, Rayong och Koh Chang. Utanför de vackra sandstränderna finns oftast mycket spännande dykvatten där du kan simma bland tropiska fiskar och koraller.

Många väljer att kombinera sin solsemester med några dagar i huvudstaden Bangkok. Det här är en av världens mest myllrande storstäder med sevärda byggnader, tusentals restauranger och shopping i världsklass.

Vart du än åker i Thailand så finns det ett boende som passar dig, här finns allt från superbilliga hyddor direkt vid stranden till femstjärniga lyxhotell där du kan bli bortskämd.

Det finns tusentals museer runt om i Thailand om både historia, arkeologi, krig och konst. Men det märkligaste av alla ligger i Pattaya; Bottle Art Museum. Här finns fler än 300 flaskor fyllda med små skepp, palats, tempel och andra fantastiska skapelser.

grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26