Första gången i Thailand. Hjälp!

6 okt. 2019 14:03
Visningar: 231
Hej, jag och min partner planerar att resa till Thailand (ca 3 veckor) men vi vet inte vart vi ska åka. Jag har en gång tidigare varit i Thailand, bodde 2 veckor i Phuket och gjorde dagsutflykter på olika öar omkring. Tyckte det var tråkigt att övernatta på ett och samma ställe så denna gång vill jag gärna flytta runt och hinna se mer.
Finns hur mycket tips som helst men de flesta är ett par år gamla.. Vi vill gärna börja med 2-3 nätter i Bangkok och sedan ta oss vidare. Vi söker avkopplande stränder, kultur och god mat. Vi vill gärna undvika massturismen så gott det går. Kunde man kombinera lugn paradis ö med en ö med lite mer aktiviteter (utan massturism) vore det perfekt.

Vi har tittat på alternativet att kombinera öarna Koh Yao Noi/Koh Yao Yai med Koh Jum eller Koh Ngai, Koh Muk och Koh Kradan.

Hjälp oss gärna! Kom med förslag, kom med tips!
6 okt. 2019 19:04
Du skriver inte när ni tänkt resa. ett sätt att slippa massturismen är ju att åka i lågsäsong. Besökte b.la. Koh Lanta i slutet av april ett år, inte mycket turister vid den tidpunkten men samtidigt väldigt varmt också.