Första gången i Barcelona

Av Leicy
11 mars 2017 15:35
Visningar: 6014
Jag och min man ska åka på en fem dagars resa till Barcelona i Maj. Har bokat hotel barcelona Universal, avbokningsbart om vi ändrar oss till något annat.
Har ingen koll på Barcelona, vad rekommenderas att göra som första besökare i denna stad ?
tacksam för alla tips och råd vi kan få :)
12 mars 2017 13:53
Väldigt bred fråga då ni inte lämnat några som helst ledtrådar om vad ni tycker om att göra! :)

Ett tips är siten viator.com, det är en site som erbjuder olika aktiviterer i stan som rundvanringar och utflykter. Väldigt enkelt att boka, finns som app med för smartphones.

Ett tips, ta Hop On/Hop Off bussarna och åk runt lite. Man får se mycket och kaske hittar något intressant att kika på. Här är lite saker jag tycker var trevligt att besöka:

Park Guell
Barri Gothic
Montjuic Castle

Vill man besöka Park Guell, Sacrade de Familia (eller vad kyrkan heter) samt några andra saker så är ett hett tips att köpa sina biljetter på nätet, då får man en "slottid" när man blir insläppt, annars kan man få stå i kö i flera timmar.

Jag och min fru åkte på en endagsutflykt till Mont Serrat och så var det vinprovning på eftermiddagen, det var väldigt nice!

Kanske finns något mer som jag missat här på min blogg.
http://www.ixploretheworld.com/archives/category/2015-barcelona
Av Leicy
16 mars 2017 10:50
Tack för alla tips ! Utflykten till Mont serrat verkar mysig så det ska vi kolla på. Var är bästa läget och bo i stan ? finns ett enormt utbud av hotel och boenden ;)
17 mars 2017 19:45
Mont Serrat kombinerades med ett besök på en vingård, i alla fall med den arrangören vi åkte med. Finns säkert olika modeller/utföranden där. Pares Balta hette vingården och det var supermysigt. :)
8 apr. 2017 04:25
Passa dig för dig för ficktjuvar. Förvånansvärt få som nämner detta i samband med resor till Barcelona, särskilt mtp hur dåliga svenskar är på att vara beredda på sånt i allmänhet.
10 apr. 2017 12:39
Vi åker till Barcelona för första gången i juni för att fira mor som fyller 60 år. Vi blir 5 vuxna och 2 barn (3 och 5 år) som stannar i 4 nätter. Jag söker tips på bra boende till hyfsat pris, men också tips på vad man kan hitta på. Vi vill gärna sola och bada lite. Och shoppa 🙂
Av Lotta29
10 apr. 2017 13:21
Citerat från Jonte_utan_q:
Passa dig för dig för ficktjuvar. Förvånansvärt få som nämner detta i samband med resor till Barcelona, särskilt mtp hur dåliga svenskar är på att vara beredda på sånt i allmänhet.
Ja akta er, min man blev av med sin plånbok och nästan alla vi känner har blivit rånade av ficktjuvar i Barcelona..... Så se upp!!!
17 apr. 2017 00:57
Jag tyckte att Sagrada Familia var oerhört gripande, både inne i kyrkan och uppe i tornet. Rekommenderas varmt, liksom Park Guell. Missa inte dessa två!
Av Zahide
17 apr. 2017 09:41
Jag vill också varna om ficktjuvar. Blev själv bestulen på min mobiltelefon på väg ner till metron och jag är ingen slarver - tvärtom. Folk hade också varnat mig innan resan så jag var t.o.m extra noggrann men ändå hände det. De lyckades öppna min jackficka som var stängd. De är otroligt professionella och håller till där det rör sig mycket folk. När vi skulle anmäla stölden på polisstationen var det så många andra människor där i samma ärende.
Jag förstår inte varför de inte gör något åt detta problem som enbart ger staden ett dåligt rykte. Åtminstone vid metrostationerna kunde de ha fler väktare och övervakningskameror.
Barcelona är annars en fin stad, med mycket sevärdheter men resan blir förstörd när dylika saker inträffar.
Av Desires
17 apr. 2017 18:43
Ja ficktjuvar har alla mina vänner blivit utsatta för i Barcelona, tyvärr! Även vi, men hade inget av värde i handväskan just pga att vi blivit varnade för detta (värdesaker får man ha på annat säkert ställe), men det blev ändå en obehaglig upplevelse! vi bodde i en privat trevlig lägenhet i ett bra område.här kan ni se lite tips om vad ni kan se/göra i Barcelona http://www.desires.se/#post76