Förslag till resrutt SFO - Grand Canyon - San Diego och tillbaka via highway 1

20 okt. 2015 17:14
Visningar: 240
Hej

jag har försökt att planera en resrutt som startar i San Francisco - Grand Canyon , åka sen ner till San Diego och sedan åka tillbaka till SFO via highway 1 . Jag och min make åker i Januari 2016 och stannar i 10 dagar och jag undrar om någon kan ge mig värdefulla tips och råd inför resan ?

Mina frågor är ?

- behöver jag boka hotell i förväg ?
- vilken resväg är den bästa med tanke på att ej behöva sitta i bilen hela dagarna , dvs vilka stopp bör man göra ?
- övriga tips och råd ?

Tack på förhand !
Av Marulk
20 okt. 2015 18:24
Ett första tips - börja titta på en karta, rita upp tänkt rutt via förslagsvis Google maps. Rutten mella SF och GC är väldigt lång o ni kommer behöva flera övernattningar. Eftersom det är vinter kan ni förmodligen inte ta genväg över Sierra Nevada. Mest tanke på att ni inte ville tillbringa långa dgr i bil.
Mitt förslag är att ni håller er utmed kusten o istället tillbringar mer tid i SF o SD
Av Frap69
11 nov. 2015 15:32
10 dagar för kort för den resan.Längre resa eller strunta i GC är mitt förslag.Tips! Kör SF-LA-SD sen flyg hem!
Av Hawaii
11 nov. 2015 16:03
Håller helt med föregående. På 10 dagar, och SF-GC-SD-SF så kommer de flesta dagarna att tillbringas i bilen, vilket du redan sagt att du inte vill. Koncentrera er på kusten; SF-SD och jag skulle föreslå att boka flyg till SF på utresan och hem från SD på hemresan och på det sättet slippa den dryga körturen däremellan. Bästa sättet att utnyttja dina 10 dagar. Förhoppningsvis har ni inte redan bokat flyg...
12 nov. 2015 12:37
Hej och tack för alla svar :)

vår flygbiljett går till och från SFO .
Är Death Valley och Yosemite värt att besöka ? Någon som varit där i Januarii ?
Vi hyr bil och jag är rädd att det är kallr i SFO och dess omgivningar . Behövs dubbdäck , ngn som vet ?
// Eva
12 nov. 2015 12:56
Citerat från Januari2016:
Hej och tack för alla svar :)

vår flygbiljett går till och från SFO .
Är Death Valley och Yosemite värt att besöka ? Någon som varit där i Januarii ?
Vi hyr bil och jag är rädd att det är kallr i SFO och dess omgivningar . Behövs dubbdäck , ngn som vet ?
// Eva
Har inte varit där mer än i September så ingen egen erfarenhet, frost i San Francisco lär vara osannolikt men ska ni upp i bergen är det fyrhjulsdrift och snökedjor som gäller.

San Francisco är en fantastisk stad så lägg tid där. Rutten du nämner är nästan samma som vi gjorde på 3 1/2 vecka, 10 dagar är helt orealistiskt och att göra den klassiska rundan genom Yosemite och Death Valley är ju uteslutet vid denna tid.

Med 10 dagar kan ni ju köra lite norrut och lite söderut från S.F. och ta några nätter på olika ställen. Kanske ToR L.A med någon natt på vägen ena hållet och några nätter där nere, mer hade jag absolut inte gapat över på en så kort resa. Annars skulle ni flugit till och hem från olika städer t.ex. S.F och San Diego eller Las Vegas.

Alternativet är klart att t.ex. flyga S.F - Grand Cannyon och sen hetsköra tillbaka via San Diego. Med 11 nätter blir det inte mycket tid över att se saker, resdagarna bort, två nätter till Grand Cannyon, minst två nätter på vägen S.D - S.F. Både San Diego och San Francisco är värt mer än två dagar.......

Boka hotell i förväg! då kan ni välja något som passar er till rätt pris på perfekt läge och slipper lägga tid på detta på plats, ni behöver planera noga för att få ut något av den korta tiden.
12 nov. 2015 13:16
Yosemite och Death Valley är mycket sevärda.
Eventuellt kan man kanske ta sig till Yosemite den tiden på året, beroende på väder, vet ej, men inte över bergskammen till Death Valley. Den vägen är stängd.

Redwood då, dit skulle nog jag ha åkt...?

Om du vill kolla i min reseberättelse från Kalifornien:
http://www.4000mil.se/?p=945
och min vandring i Yosemite:
http://www.4000mil.se/?p=64