Förslag på resrutt

Av Rosisa
12 feb. 2013 20:06
Visningar: 934
Jag och min man planerar att åka till kroatien i september på egen hand. Tänkte börja i Split och sluta i Dubrownik med några dagar i Markarska.
Är det någon som vet en bra rutt bil, båt eller tåg finns det?
Ca 9-14 dagar har vi tänkt oss.
28 feb. 2013 20:28
Det beror på vad för typ av resa ni är ute efter. Jag skulle inte rekommendera att stanna i Split särskilt länge - det är en fin stad att se, men inga speciella stränder och Split ser man igenom på högst 2 dagar. Annars skulle jag rekommendera att dra ut till Brac, till det lilla stället Bol, som är en ö utanför Split. Det är samma sak med Dubrovnik, det är väldigt mycket turister, det är dyra priser på allt, men absolut värt att se. Så ni ska inte missa varken Split, Makarska eller Dubrovnik!

Jag skulle rekommendera
Split - Brac, Bol/Hvar, Hvar - Makarska - Dubrovnik
28 feb. 2013 20:43
Kroatien är ett underbart land. Mycket att se när det gäller historiska sevärdheter, god mat och vacker natur. Jag blev positivt överraskad av landet. Hyrde bil i Zagreb och körde till Kotor i Monte Negro och tillbaka till Zagreb. Total körsträcka c:a 220 mil.
Besök min hemsida och hämta inspiration och idéer för er resa.
Hur man lägger upp en resa och vilka platser man vill besöka beror på intressen.
www.stalvik.se
2 mars 2013 14:59
Jag åkte buss mellan Split och Dubrovnik och sedan båt via Korcula och Hvar tillbaka. Det funkade kanon. Bussen stannar i Makarska också.