Förslag på resmål i februari 2013

Av Helllen
26 juli 2012 20:35
Visningar: 3921
Hej allihop!
Har en innestående summa hos Qatar Airways som måste utnyttjas senast april nästa år men familjen har fått idétorka och ber om tips och förslag på vart denna ska gå. Senaste långresan gick till Malaysia, Singapore och Indonesien och vi är inte främmande för dessa ställen igen men skulle samtidigt vilja se något nytt. Vi har 4-5 veckor på oss å skulle kunna tänka oss en kombo av två länder med sol, bad o god mat...

Vart skulle DU åka?!
26 juli 2012 21:32
Förslag ett: Dubai, Ras Al-Khaimah och Oman
Förslag två: Mexico (kanske kombo med Costa Rica eller nåt)
Av Annl
29 juli 2012 20:35
Vad sägs om Vietnam och Kambodja som en kombo? Och "toppat" med lite Mekongdelta...
Av Helllen
30 juli 2012 22:15
Tack så mycket för ert engagemang =)
Dubai lockar inte allt för mkt och dessvärre flyger ju inte Qatar till Mexico, annars hade det varit ett hett tips.
Goa har vi varit i tidigare, helt fantastiskt ställe och för att inte tala om maten men Indien blir nog dessvärre inte de lyckliga denna gång... Vietnam och Kambodja låter spännande däremot, berätta mer?!
Någon som är bekant med Sri Lanka?

Mvh

Heléne
Av Annl
31 juli 2012 07:19
Dessvärre kan jag inte bistå med tips om Vietnam - ännu. Vi ska åk dit på jullovet men här på RG finns det ett antal hjälpsamma personer som kan tipsa om Vietnam.

Vi ska som sagt åka på jullovet och då har jag förstått (efter tips här i forumet) att det är rätt kallt i de norra delarna och att om det är bad som gäller så är det de södra delarna man ska kolla på. Så därför har vi lagt upp vår resa (som kommer att vara två veckor) så att vi ska börja i Saigon (och dit flyger Qatar) och sen flyga ut till Phu Qouch för sol och bad. Hade gärna velat se Kambodja och Ankor Wat men det hinns ju tyvärr inte med så det får bli en annan resa.

Och alla som varit i Vietnam säger ju att maten är fantastisk och att det dessutom är väldigt billigt. Kan inte bli bättre.... Jag tror vi kommer att få en kanonresa.
4 aug. 2012 00:04
Hej :)
Tänkte precis tipsa om Vietnam :)) å Ho chi minh och Phu Qouc, helt underbart!! Dock rekommenderar jag inte Hanoi. Inget spec alls :( Vi valde Phu Qouc pga av fina stränder, "tystheten", billigt och kort flygtur från Saigon :)
Jag berättar gärna mer och kan även bistå med info om vilka hotell vi bodde på etc !

Bara att fråga :)
Av Helllen
6 aug. 2012 08:44
Vietnam låter ju helt fantastiskt, verkligen, å dit flyger ju som sagt Qatar Airways oxå. Jag ska undersöka detta lite närmare, tack så mycket för alla fina tips! När jag ändå har Er uppmärksamhet tänkte jag att jag skulle fråga om Ni har några tips om Hong Kong och Hainan? Nån som varit där?

Med vänlig hälsning,
Heléne
Av Annl
6 aug. 2012 10:21
Hong Kong är riktigt kul och en väldigt spännande stad. Det finns massor att göra där och uppleva. Vi hade sex övernattningar där men hann inte med allt som vi velat.
Citerat från helllen:
Vietnam låter ju helt fantastiskt, verkligen, å dit flyger ju som sagt Qatar Airways oxå. Jag ska undersöka detta lite närmare, tack så mycket för alla fina tips! När jag ändå har Er uppmärksamhet tänkte jag att jag skulle fråga om Ni har några tips om Hong Kong och Hainan? Nån som varit där?

Med vänlig hälsning,
Heléne
14 aug. 2012 20:38
Hej
Mina slantar skulle gå till Kambodja, var dit för åtta år sedan och kan gott tänka mig att åka dit igen vilket
är ovanligt eftersom jag har som princip att inte åka till samma ställe två gånger.
9 sep. 2012 21:36
Satsa på Vietnam jag var där i slutet på februari för 2 år sen. Tog en kombinationsresa för att få se lite storstad och historia. Vi började med Saigon och var där i 3 dagar och gjorde utflykter till mekondeltat, marknader, tunnlarna. Efter det åkte vi till Phan tiet och bodde i en bungalow vid stranden...sol och bad men där finns också en hel del utflykter för den som vill. Två veckor är ett måste :)

/Tim
Av Jaoalle
2 okt. 2012 17:34
Vietnam är inte dumt alls, var där i somras! Sitter just nu och klipper ihop en liten kortfilm från vår Vistelse i Hanoi och Hoi an. Kika in bloggen jag har, kanske kan ge lite inspiration?

http://asienresor.blogspot.se