Förslag på måsten på Bali?

Av Lotsen1
6 mars 2013 17:28
Visningar: 3420
Hej!

Jag och en kompis (båda tjejer på ca 21 år) åker till Bali i mitten av maj, i 8 veckor, varav vi ska volontärarbeta i 5.

Vår resa ser ut såhär:
3 veckor volontär i Ubud
2 veckor fria = uppleva Bali
2 veckor volontär Nusa Penida
1 vecka fri = uppleva Bali

På de fria veckorna vill vi uppleva Balis kultur, mat, sevärdheter, stränder och annat fint/kul.

Har du något förslag på någon "resrutt" vi kan göra på de 2 fria veckorna, respektive sista veckan?

Hoppas på många tips, råd och resrutter på vad vi måste och bör se/uppleva! :)
Tack på förhand!
Av Macho
7 mars 2013 16:21
Hej.
Åk ut till Giliöarna några dagar.

mvh Macho
9 mars 2013 17:18
Hyr en taxi och be dem åka runt med er till bl.a. Tanah Lot, olika tempel, vattenfallet Gri Gri, Lovina beach, Sanur. Hör med någon lokal resebyrå om att få delta i en reningscermoni (det är en upplevelse). Besök gudarnas berg, Gunung Agung där det fina modertemplet ligger. Fråga om besök på ett ashram. Missa inte Kecakdansen när det är fullmåne. Elefant Safari Park Lodge i Taro är också en fin upplevelse. Där får man rida elefant, bada och skrubba elefanterna. Och glöm ej att ta massage, de är jätte duktiga på Bali och det kostar nästan inget. Sedan bör ni nog besöka Kuta, även om det är kommersiellt och stökigt. Vågorna kan vara rätt höga där. Även Nusa Dua's stränder bör ni besöka. Gärna några lokala marknader också.
Av Lotsen1
9 mars 2013 17:37
Brigitta: tack för ett bra och specifikt svar!
Att hyra taxi för dagen, vad kostar det för en heldag där vi besöker olika sevärdheter osv? Hur mycket hinner man se och hur många olika platser är rimligt att besöka på en dag? Är det smart att ta reda på sevärdheter/utflykter områdesmässigt och t.ex. dela upp veckorna i syd och norr?

Vi har räknat med en dagsbudget på 250-300 kr och det ska täcka allt (boende, mat, transport, utflykter, shopping). Självklart är en del dagar dyrare och en del dagar använder vi nog inte hela dagsbudgeten. Är det rimligt med dagsbudgeten vi tänkt?

Hur mycket ska man pruta på Bali? Har du några tips angående det? Kanske har du också tips på hur man relativt lätt kan omvandla rupiah till sek?

Tack så mycket!