Försenat Flyg

2 dec. 2018 17:16
Visningar: 360
Vi kommer att anlända till Bangkok den 2 Januari med Finnair kl 13:30 och åka vidare med Thai airways till Krabi kl 17:05. Har nu fått besked från Finnair att deras flight kommer att vara försenat till kl 15:35 så vi kommer därför bara ha 1,5 timma emellan flighterna.
Detta kommer rimligtvis inte fungera då vi har incheckat bagage och skall transportera oss mellan utrikes och inrikeshallen. Vår inrikesbiljett är inte ombokningsbar och nu till frågan:
Hur går vi tillväga? Är Finnair skyldiga att betala ev ny flygbiljett till Krabi?
Mvh Anneli
2 dec. 2018 18:33
Har ni köpt biljetten med Thai separat? I så fall är de inte skyldiga till att fixa ny biljett.
Men ni kan ju kolla upp om de har interline agreement för då kan bagaget skickas hela vägen.
2 dec. 2018 18:41
Citerat från Worldofmarie:
Har ni köpt biljetten med Thai separat? I så fall är de inte skyldiga till att fixa ny biljett.
Men ni kan ju kolla upp om de har interline agreement för då kan bagaget skickas hela vägen.
Japp köpt separata biljetter med Thai.. verkar inte som Finnair har interline agreement med Thai om jag fått rätt information. Innebär det i såfall att jag måste gå genom immigration innan jag reser vidare med inrikes?
3 dec. 2018 07:15
Finnair är inte skyldig er något, möjligtvis någon typ av kompensation. Eftersom biljetterna av någon anledning är bokade separat så behöver ni nog gå genom immigration, hämta väskorna, lasta på dem på nytt flyg. Någon kunnig får gärna rätta mig om jag har tid.

Ni kommer med största förmodan att missa ert plan och inte få någon kompensation, med lite tur kanske Finnair anländer för tidigt.
Av Birgere
3 dec. 2018 07:53
Möjligtvis att kreditkortförsäkringen som ni betalat resan med kan täcka upp merkostnader men då måste du läsa det finstilta.
3 dec. 2018 13:16
Javisst måste ni igenom Immigration och sedan till Inrikeshallen, som lyckligtvis ligger i samma byggnad, och checka in Er + bagage till nya flyget.
Det finns 2 flyg som båda går 19,25 till Krabi. Vietjet som jag nyligen brukat och var bra, samt Hahn Air.

Från gamla flygplatsen Don Muang DMK är det ett större utbud, men då måste man sitta minst 2 timmar i buss först, vilket är en dålig start på en fin semester.
3 dec. 2018 17:35
Tack för alla svar, Finnair har varit bussiga och bokat om flighten och vi landar på morgonen istället. Helt plötsligt skall 10 timmar slås ihjäl på flygplatsen :)
3 dec. 2018 17:59
Det finns ett samhälle strax intill flygplatsen som heter LAT KRABANG. Googla på detta så finner ni något att göra. Handla äta etc. En taxi dit kostar inte mycket och med Airport link, tåget in till Bangkok centrum, har sin första station just där, med samma namn...