Formel 1, Nürburgring

Av U2
17 maj 2006 15:57
Visningar: 2400
Halloj, någon som var på plats i Tyskland för att se F1 loppet på Nürburgring nu i maj (-06) förutom undertecknad?
Själv hade jag en mycket lyckad resa, vi bode i Cochem & tog hyrbilen till banan. Kan verkligen rekommendera en F1 resa om du är det minsta intresserad av det. Visst, man har bättre koll på ställningen i loppet hemma i TV-soffan, men oj, vad kul att se dem i verkligheten. Hörselproppar i öronen & sedan vrålar bilarna förbi i 100-300 km/h. Häftigt!
Vore kul att höra någon annans F1-berättelse. Kanske någon som var på plats i Barcelona 12-14/5-06?
Av Cathrin
18 maj 2006 12:07
Hej där!

Nej, var tyvärr inte på plats för F1 racet, men har däremot nedräkning till 13 juni då jag för fjärde gången åker ner till Ringen för 24 timmars racet!
24 timmars är helt galet med ca 150 000 pers tältande utefter Nordschleife och dessutom fulla läktare...
Jag vet vilken fantastisk upplevelse det är och har då mycket lätt att förstå hur häftigt ett F1lopp är på plats!

Ha det bra!

Cathrin
Av U2
18 maj 2006 12:24
Låter häftigt med 24-timmars oxå. Campingen runt F1-racet var oxå maffig att se. Har upptäckt en ny värld... =). Förhoppningsvis blir det fler resor.

/Kicki
Av Alx
18 maj 2006 16:16
Jaså! Stödhjuls racing finns det intresse av! Men inte riktig racing på två hjul! MotoGP! Mycket billigare att åka på MotoGP och mycket trevligare folk med! Man är garanterad att få se omkörningar också! Vilket är vad racing går ut på enligt mej! Man får en hel GP resa till priset av en entré biljett på F1! Satsa på MotoGP nästa gång! Förarna är inte lika stela och det är mera manligt att köra 24 på hoj!
Av Cathrin
18 maj 2006 18:38
Hej där Alx!

Ja, smaken är ju gudskelov delad...Vilken tur att alla inte tycker lika! När det gäller kostnaden är enligt mig inte det viktiga, jag betalar hellre för nåt jag tycker är roligt att se...Så för mig att lösa GP-biljett blir ju pengar i sjön, och då kan man ju snacka dyrt ;-) !
Sedan huruvida vilket som är mest manligt tycker jag är ganska ointressant, så min motorsportpassion har inget med manligt könshormon att göra!

Ha det!

Cathrin
Av Tima
18 maj 2006 20:45
Hej U2!

Jag förstår precis vad du menar...
Jag var väl inte så jätte intresserad av att se racet på Monza (Milano) för snart 2 år sen, men jag följde med för jag ville se mig runt i staden. Väl på Monza, med alla andra dryga 100-tusen besökare, öste regnet ner under en väldigt lång promenad...hm tänkte jag, vad är det som e sååå grymt med detta? Väl på plats, platserna visade sig vara en av dem bästa, framför Ferrari-stallet? Jaha där for den första bilen iväg!!!! Jisses vilken känsla, ljudet av motorerna, WOW! Exakt när racet började slutade det regna och solen kom fram, men det var inte solen som fick mig att glädjas...det var ljudet av bilarna som for förbi. Man måste ha upplevt det för att förstå. Så det blev fler race efter det för man blir såld! Och jag vill bara tillägga att jag annars inte är intresserad av bilar direkt!

Så U2 hoppas det blir fler F1-resor för din del.

Mvh
Tima
Av U2
22 maj 2006 09:02
Citerat från alx:
Jaså! Stödhjuls racing finns det intresse av! Men inte riktig racing på två hjul! MotoGP! Mycket billigare att åka på MotoGP och mycket trevligare folk med! Man är garanterad att få se omkörningar också! Vilket är vad racing går ut på enligt mej! Man får en hel GP resa till priset av en entré biljett på F1! Satsa på MotoGP nästa gång! Förarna är inte lika stela och det är mera manligt att köra 24 på hoj!
Kan kanske vara något att åka på oxå, gillar hoj med, så för min del anser jag inte att F1 är "stödhjulsracing". =P
Av Lotz
16 juni 2006 20:56
Hej!
Jag var också på Nürburgring i år. Himla kul! Vi bodde i husbil mitt inne i byn, vid Ringblick. Go stämning på kvällarna! På banan satt vi i kurva 13, precis innan start och mål. Jag håller med dej om att man har bättre koll på loppet hemma i soffan, men man kan ju alltid spela in det och kolla på det igen när man kommer hem! ;-)

Jag var på Spa förra året också. Om jag ska jämföra så gillar jag nog Spa bättre. I alla fall banan, men jag har alltid gillat loppen på Spa, dom brukar vara så spännande. Men till Nürburgrings försvar så får jag säga att byn där är trevligare. Spa ligger utanför stan, så det blir inte samma stämning på kvällarna, när alla är så utspridda. Tycker det är synd att Spa inte är med i år, men vi får hoppas att dom återkommer!
Ha det gott!
/Lotz