förbereda resa

Av Bergabo
20 maj 2018 09:05
Visningar: 241
Jag brukar "läsa på" inför varje resa, för att förenkla o tillgodogöra mig mera på resmålet. Inför denna resa kändes det mastigt att plugga språket, så jag har gått halva vägen, dvs försökt lära mig bokstäverna för att förstå skyltar, vilka påpekas det enbart brukar ha kyrilliska bokstäver.

Idag bär det iväg till Ryssland o jag undrar om någon har synpunkter/erfarenheter på en sådan förberedelse jag gjort denna gång !?
Av Evoline
20 maj 2018 09:53
Vart i Ryssland åker du till och hur länge är du borta?
Av Bergabo
20 maj 2018 10:17
Kryssning - St Petersburg - Moskva, 11 dagar
Av Birgere
20 maj 2018 10:42
Då testar jag dig 😀 kommer du att besöka palatset i Петергоф?

Vad jag brukar göra när jag besöker länder där dom har ett annat alfabet är att ha alla platser jag ska till (hotell, flygplats, sevärdheter osv) utskrivna på små lappar på deras språk så att man bara kan visa taxichaffisen eller någon annan vart man ska. Går ju även att ha detta i telefonen.
Av Erik777
20 maj 2018 19:13
Jag lärde mig kyrilliska alfabetet när jag som vetgirig 9åring var på semester i Bulgarien med familjen.
Det har jag haft väldigt bra nytta av på senare resor i både Ryssland, Ukraina och, lite mer oväntat Vietnam och Indien. Kan hjälpligt stava mig genom grekiska alfabetet också, men sitter inte alls lika bra som det kyrilliska.
Av Bergabo
30 maj 2018 19:06
Tack för svar med olika aspekter på alfabeten !
Петергоф är Peterhof och det får man ju utan att kunna ryska bara genom att kunna ungefär hur bokstäverna låter. Att åka runt i buss betyder att man inte har en tråkig stund. Skyltar att öva på finns ju lite runt om ! Efter bara några timmars övning blir man sedan "rikligt belönad" när man far runt i Ryssland.

En annan aspekt på Ryssland:
Innan vi reste möttes vi av frågan: Hur kan Ni resa dit ? Grått tråkigt, trist, dåligt underhåll, dålig mat..........dålig service, ilskna funktionärer..

Alla vår fördomar vändes till något positivt. Ett sammanfattande intryck: Inte visste vi att vi tyckte så mycket så mycket om Ryssland ! Tår fyllda av konserter i folksånger, där Kalinka bara är toppen på ett "Isberg", charmade av ett vackert, färggrant Moskva...... Vi är nyss hemkomna och har massor av härliga minnen att "smälta".
Krångel med mellannamn till resa till USA
Nordamerika Teaswe, 17 juni 2019
Updaterad av Teaswe för 19 minuter sedan
0
Suck, ska resa med norweigan till USA om FYRA DAGAR. fick precis veta att tydligen så räcker inte mitt förnamn och mitt efternamn utan måste blanda in mitt mellan namn också. Bokade med Airngo och deras öppetider är ju sjuka med 10-13 så kan inte kontakta dom om namn byte föränn imorgon bitti och ...
Bestiga Galdhöpiggen i sommar
Norge Czr8, 9 juni 2019
Updaterad av Valpolicella för 31 minuter sedan
2
Hej! Jag undrar om det finns någon mer som är intresserad av en tur till Norge med vandring och en dags topptur till Galdhöpiggen. Antingen en 3-4 dagars resa första helgen i juli, eller en 4-6 dagars resa någon gång mellan 10 och 16 augusti. Jag själv kommer utgå från Umeå och mest troligt åka ...
Vandra i Norge i Augusti
Norge Mikbrh181, 27 maj 2019
Updaterad av Valpolicella för 35 minuter sedan
3
Hej! Jag är en tjej på snart 26 år som söker resekamrat. Planerar att vandra i Norge i Augusti. Någon som går i samma tankar? I så fall vore det ju jättetrevligt om vi kunde göra denna vandringsresa tillsammans :)
Dilemma gällande flyg från HKG till Cebu 2/1-20
Filippinerna Superwoman1, 13 juni 2019
Updaterad av Valpolicella för 43 minuter sedan
7
Vi är en familj med äldre/vuxna barn och åker den 1/1-20 via Stockholm/CPH till Hong Kong och ska vidare till Cebu. Vi landar på em 2/1-20 och jag hittar inget lämpligt direktflyg ner till Cebu... Antingen går det flyg via Manila (blir för lång flight och vill undvika Manila) eller så blir vissa ...
Hyra bil i Komiza på Vis, Kroatien
Kroatien Majaelisabeth, 12 juni 2019
Updaterad av Majaelisabeth för 1 timme sedan
2
Hej! Vi åker till Komiza på ön Vis i början av juli och funderar på om vi ska hyra bil när vi är där. Vi ska vara där i en vecka och vill kunna åka runt och upptäcka ön, komma till de finaste stränderna osv. Någon som har varit i Komiza och hyrt bil där eller i Vis stad? Är det bäst att hyra i ...
Langley i Karibien
Lindbergvictoor, 17 juni 2019
Updaterad av Lindbergvictoor för 3 timmar sedan
0
Någon som har erfarenhet av att jobba på Langleys hotell på Karibien? Har hört så mycket negativt om hur mycket slaveri det är. Ska på ev en intervju imorgon

Ryssland

Ryssland är resmålet för dig som verkligen vill uppleva något. Det enorma landet erbjuder både ett varierande klimat med häftig natur och spännande städer där gammal kultur möter framtiden.

Att resa till Ryssland är som att resa till en hel världsdel. I Moskva får du uppleva det pulserande storstadslivet i kombination med den otroliga arkitekturen. Besök Röda Torget och Kreml, beundra kyrkorna och dess kupoler i guld eller ta en guidad tur på Moskvafloden och upplev staden från vattnet. Här finns ett stort utbud av shopping och restauranger med smaker från världens alla hörn. Sankt Petersburg förtjänar också ett besök då den ofta kallas vackraste staden i världen, men här finns även många kända museer och historiska platser att upptäcka.Du som söker äventyr åker givetvis Transsibiriska järnvägen. Upplev en otrolig resa över två olika kontinenter på den längsta järnvägen i världen och ge dina ögon vyer och minnen för livet. Mer äventyr hittar du i Sotji, som unikt nog erbjuder både skidåkning och strandhäng. Staden som höll i Vinter-OS 2014 kallas Rysslands riviera, tack vare de fina stränderna och den exklusiva miljön som lockar många kändisar. Att bada i havet med snötäckta bergstoppar i bakgrunden gör din resa till något du aldrig kommer att glömma.