FÖR varmt/hett på Bali??

19 juni 2016 16:04
Visningar: 373
Jag har funderat på att åka till Bali (i november). Jag har dock blivit väldigt tveksam, främst gällande värmen och luftfuktigheten. Upplever du som varit där som FÖR varmt och fuktigt?

Det är ju relativt hur man reagerar på och tål värme såklart. Har inte varit i något tropiskt land tidigare, så vet inte hur jag skulle uppleva det. Tycker om sol och värme, men tycker det är väldigt jobbigt med värmen i städer som Aten och Thessaloniki då det var mellan 32-38 grader sist, blev mest trött, klibbig och irriterad då av att gå omkring där. Men stranden går bra =)

Det är ju skillnad på luftfuktigheten de torra och fuktiga perioderna på Bali, hur upplevs värmen de olika perioderna? Läste att man upplever det varmare ju högre luftfuktighet det är.. Eller kyler regnet? Blåser det sköna brisar eller är det vindstilla och kvavt?
Jag börjar fundera på om september inte är en bättre månad att åka då det är torrare luft...

Är väldigt tacksam för svar! =)
Av Xiqueta
30 juli 2016 21:23
Inte SÅ varmt skulle jag säga, men jag var där i februari. Det var fuktigt vissa dagar men inte så hett. Åk!
30 juli 2016 23:37
Jag var där i mars/april. Hade tur med bara några timmars regn under 2 dagar. Ju fuktigare det är desto mer känner du av värme liksom kyla. I torrare klimat upplevs klimatet annorlunda än i ett fuktigt klimat. Det var ca 33 grader när jag var där, men jag använder mig mest av bommullskläder, vilket känns skönare och jag upplever det inte så klibbigt som ex polyester/bomull.
Tycker naturprodukter är bäst i "extrema" väderlekar. Hade riktiga tjocka ullsockar i mina kängor när jag vandrade i Costa Rica. Gissa vem som var torrast om fötterna?? Har dock inte testat ull på överkroppen i dessa klimat, men det finns ju tröjor, t-shirt i tunn merinoull... Skulle bli förvånad om de inte funkade.
Sedan glöm inte att dricka vatten....

MVH
Jens