För sent för visum? Akut hjälp!

Av Feeify
20 juni 2019 00:43
Visningar: 137
Hej! Jag drar till Australien den 8:e Juli men ansökte om visum igår på http://www.immi.gov.au/. På vissa ställen där står det att det tar 3 dagar att få sitt visum, andra 26 dagar. Kommer jag hinna få mitt visum eller är det bara att glömma resan?
Supertacksam för svar
Av Feeify
20 juni 2019 01:15
Det står iaf nu att mitt visum har blivit finalized. Är det bra?
21 juni 2019 04:40
Jag måste börja med att säga att jag inte förstår hur du har tänkt. Har du bokat en biljett till Australien utan att ha visum klart? Det innebär ju att om det skulle bli något problem med visumet så riskerar du att mista alla pengar du lagt på flygbiljetten. Det är ju vansinnigt! Särskilt när det är relativt kort tid tills du ska resa.

Men till din fråga: Du skriver inte vilket visum du har sökt eller vad du ska göra i Australien. Men jag får utgå från att du ska dit på en helt vanlig semesterresa. På den här sidan kan du se vilket visum du behöver för olika typer av resor till Australien: https://www.homeaffairs.gov.au/Trav/Visa-1

För semesterresor, för svenska medborgare, som varar mindre än 3 månader, ansöker man om "eVisitor". Det görs online, är gratis och de flesta som ansöker om ett eVisitor-visum får det beviljat inom en dag. Baserat på vad du skrivit så verkar du ha sökt något annat visum.

"Finalized" betyder i vanliga fall att processen är slutförd, eller åtminstone nästan slutförd. Möjligen skulle det kunna stå "issued" när själva visumet är helt klart, men det beror ju på vad det är för visum du sökt.

Hoppas det löser sig!