För lugnt i Kata Beach?

Av Jn1720
25 sep. 2009 18:04
Visningar: 640
Vi är en familj med ett barn som ska åka till Phuket i februari och de flesta i liknande situation verkar åka till Kata Beach.

Jag vill göra annat än att bara ligga på en solstol och är fruktar därför att jag inte står ut att bo i Kata i två veckor. Är inte Karon Beach ett bättre alternativ om man i alla fall vill ha "lite" håll i gång? Eller rekommenderar ni inte Karon när man åker med barn?
Av Sierra
25 sep. 2009 18:24
Beachen i Kata är lugnare och grundare jämfört med Karon som bjuder på lite högre vågor och snabbare djup.
Detta är den största anledningen till varför barnfamiljer väljer Kata före Karon. Nu är det så nära mellan dessa så att bo i Karon och ta en TukTuk till Kata är ett alternativ då det bara tar 5 minuter.
Av Lillam
25 sep. 2009 18:35
Karon eller Kata...ligger så nära varandra att man kan promenera mellan. Finns massor att göra!
Njuuuuut!
Av Pelle77
25 sep. 2009 18:41
Karon och Kata beach sitter nästan ihop och man kan faktiskt gå emellan dessa båda. Om jag vore som dig, och känner mig osäker på om det blir långrandigt. Ta en vecka i Kata eller Karon, och lägg den andra veckan någon annanstans (Krabi/khao Lak tex), så blir det korta transfers men ändå något nytt atts e.
Av Jn1720
25 sep. 2009 20:22
Tack för svaren. Vi har bara beställt flyg eftersom vi kom fram till att det var billigare än charter; speciellt när vi beställde via London. Nu är alla möjligheter öppna när vi inte är bundna till ett hotell. Det hade dock varit enklare om vi valt charter eftersom att man inte behövt tänka på samma sätt. Men nu är man ingen chartermänniska...
Av Pelle77
25 sep. 2009 22:56
Jag har aldrig åkt charter till Thailand men rest runt i landet ändå. Har ni kollat Air Asia? De släpper kampanjer då o då. Vi hittade biljetter till KL för ett par hundralappar i Januari från Phuket. Åk runt, 2 veckor på samma strand låter för mig som slöseri med tid. Det finns mkt att se i Thailand, så passa på att byta hotett. Khao Lak ligger bara en timme norrut med bil, och då har nu Similan Islands (topp 10 i världen för dykning) i riktigt nära anslutning.
27 sep. 2009 21:04
Kata Yai är betydligt trevligare än Karon, även för barnen