Flygresa med 1-åring

Av Akrl
5 maj 2008 21:04
Visningar: 1598
Vi flyger snart till USA med vår 1-åring. Tidigare har vi bara gjort en kortare flygning inom Europa. Har ni några tips på vad vi ska tänka på för att få en så behaglig flygresa som möjligt? Vi flyger med United Airlines, finns det möjlighet att checka in i förväg så att vi kan "välja" säten?
/Anna-Karin
Av Maddeck
7 maj 2008 12:59
Hej
Vi flög också till Usa när vår dotter var 1 år, men vi hade sån tur, att på första flygningen till island så sov hon middag och på atlantflygningen somnade hon för kvällen. Men vi var rustade för att hon skulle varit vaken, mutor i stora lass! Russin, kex , sagoböcker, små paket med små nya leksaker. Nu kunde vi spara dessa till hemresan, men turen var med oss då med för hon sov hela vägen hem också!!! Nu låter det som att hon sover 20 timmar om dygnet men det gör hon inte..... Men ibland ska man ha tur!!
I år flög vi till Usa igen, nu är hon 3 år, och det gick bra nu med. Hon sov inte alls på atlantflyget men nu var det ju lite lättare, hon kunde se lite på Tv och rita , sen är ju själva flyplanet intressant och alla människor.
Så mitt tips är mutor i alla dess former!! (Regler om godis mm gäller inte på flygresor;) i vår familj )
Hoppas ni får en trevlig resa.
Mvh M
Av Marilcj
7 maj 2008 19:02
Se till att boka "vagga" i förväg, så ni har någonstans hon kan ligga, dessutom får ni ju garanterat bra plats då!
Flög med 1-åring till Thailand för lite över månad sedan O allt flöt bra tack vare att flygpersonal är så hjälpsamma när det gäller barn, framförallt små barn!
12 juni 2008 10:56
Hej!

Nattflygning är ju att föredra såklart. Barn blir ju också trötta av resandet så de brukar faktiskt sova gott (som tur är). Vi tog med favvis-filt och kudde ombord och bäddade vid våra fötter. Näsdroppar och alvedon i handbagaget. Böcker. Extra nappar. Och en inställning att allt ordnar sig. Inte att förglömma!

Jag kan tipsa om att ta med favvisbarnmaten på burk. Ja, tungt och ömtåligt, men väl värt besväret. I alla fall som ett komplement till vanlig mat. Funkar maten så är humöret på topp och allt bra. Barnmat på burk är inte alls lika god utomlands som vår svenska.

Vi köpte en ståltermos (mattermos?) där en matburk fick plats. I den hade vi konstant hett vatten. 10 minuter innan matdags släppte vi ner matburken i termosen och fortsatte promenera. Så slog vi oss ner på ett kafé och tog en kaffe under tiden som vi matade vår son. Sedan promenerade vi vidare och han somnade gott i vagnen. Vi behövde aldrig fundera på hur maten var på flygplatsen, i Tokyo, Australien osv... Vi hade ju våra säkra kort med oss!

På kvällen fyllde vi åter termosen med hett vatten till ev. natt-välling. Välling som förresten bara finns i Sverige. Ta med ordentligt!

Godis vill jag avråda ifrån. Det är tyst och lungt medan det äts... sedan kommer sockertoppen! uj uj

Hoppas det blir en skön flygning!
/Christine