Flygbiljetter

16 mars 2014 20:59
Visningar: 1405
Hej!
Jag och min sambo har bestämt oss för att åka till Nya Zeeland i januari 2015.
Vi har tänkt att vara borta ca 1 månad och på hemvägen åka inom Thailand ca 1 vecka.
Nu till min fråga; var hittar jag bäst flygbiljetter? Har kollat runt lite och det är mycket dyrare att boka s.k. multi-city-biljetter.. Är det bäst att boka via en hemsida (typ Resia) eller ska vi boka via flygbolagen direkt?

Tacksam för svar!

Mvh Frida och Dennis
Av Birgere
16 mars 2014 23:51
Att leta via flygbolagen är nog inte optimalt då du inte kommer att hitta något enskilt flygbolag som flyger alla sträckorna.
Gör en sökning på momondo.se och spara den så får ni ett mail varje vecka om prisförändringar.
18 mars 2014 17:19
Hej! Eftersom du ska göra stopp så kan du köpa två separata biljetter. Om du söker på t ex mrjet eller flygstolen kan du söka priser för +/- 3 dagar och se priser under en hel vecka. En t/r Bangkok - Nya Zeeland kostar under 6000 kr. Från Singapore till Nya Zeeland under 5000 kr t/r. Köp sen en till biljett från Sverige till Bangkok. Ser att de kostar ca 5000 kr t/r då med Turkish Airlines t ex. Flyg mellan Bangkok och Singapore kostar bara några hundra t/r. Det är förstås bäst att stanna minimum drygt 24 timmar i Asien på vägen ner också eftersom du har två separata biljetter utifall flyget är försenat. Det går alltså att komma ända till Nya Zeeland med stopp i Bangkok för bara drygt 10 000 kr på detta sätt.
19 mars 2014 11:44
När jag åker på liknande resor gör jag alltid så att jag bokar en tur och retur resa med hemresa från annan ort, sk open-jaw bokning. Tycker det brukar bli billigast. Bokar alltid genom flygstolen.se.

Det ni gör då är att ni går in och väljer alternativ tur och retur och även klickar i rutorna för flexibel sökning och hemresa från annan ort.

I fältet utresa skriver ni Sverige-NZ (ex Stockholm-Auckland)
Och hemresa Thailand-Sverige (ex Bangkok - Stockholm).

Ni kommer då får resa med samma flygbolag både dit och hem. Sedan köper ni till en annan helt fristående enkelesa mellan NZ och Thailand.

Lycka till :)