Flyg till providencia?

Av Biggelo
10 aug. 2006 18:04
Visningar: 1433
Har nån koll på hur man tar sig till providencia utanför karibiska kusten i colombia? Vad kostar flyg, vilken stad flyger man ifrån, hur ofta går det, osv?
Av Hemulia
3 jan. 2007 20:08
Hej! Jag funderar på precis samma sak som du. Letar på nätet efter möjliga förbindelser, men den enda jag hittar som har prisexempel är vialatino.se. Själv reser jag hellre på egen hand, så vill egentligen bara hitta möjliga flygvägar och priser på flyg. Har du fått något svar ännu? Isåfall är jag tacksam om du skulle kunna föra infon vidare till mig. (=

Mvh/Emilia
7 jan. 2007 14:26
sitter precis också o vill åt samma info... har mailat ett mail till dom vialatina och frågat om dom vet om nåt alternativt ressätt till öarna, och förbindelser till centralamerikanska fastlandet... hade nämligen tänkt att besöka öarna i en längre resa genom centralamerika.
`
va har ni för reseplaner?

jaja, skriv om ni hittar nåt annat. annars meddelar jag när jag får svar!
9 jan. 2007 04:17
efter intensivt sökande har jag hittat lite info. har dock inte fått svar från vialatino,

http://roncador.securesites.net/agency/flights.php
Där hittar man avgångar från Panama City plus ett par colombianska städer. Pris och tider finns.

Personligen skule jag hellre vilja resa till San Andrés från en stad mer norrut, och jag har förstått att det ska gå att flyga dit från San José med West Caribbean Airways. Dock fungerade deras hemsida inte, så där har jag ingen bra hänvisning.

http://www.sanandres.gov.co/paginas/turismo/how_to_arrive_to_san_andres.doc

skriver om jag får svar från vialatino. dvs om det fortfarande finns intresse.... kanske bara är jag som är intresserad för tillfället =)
Av Melibea
27 jan. 2007 12:12
Hej!

Till Providencia kan man bara flyga från ön San Andrés. För att besöka både San Andrés och Providencia behöver man boka hotell innan, detta pga invandringsregler som även gäller turister. Hela skärgården San Andrés, Providencia och Santa Catalina är en biosfär skyddad av FN och därav finns en kontroll på antalet besökare. Flygbiljett mellan San Andrés och Providencia går normalt inte att köpa från Sverige då flygbolaget inte finns i internationella bokningssystem.
6 feb. 2007 14:37
Ringde colombianska ambassaden och frågade hur det var angående att man va tvungen att ha bokat boende i förhand. Han sa att man inte var tvungen att ha bokat, men att det var onödigt att ta risken. Han missförstod nog lite min fråga, i och med att hans åsikt var att det va precis som sverige... "självklart måste man boka boende innan man åker dit"... men det verkar iaf som man inte nödvändigtvis måste ha det fixat innan.

angående flyg till san andres så fick jag förslag på en paketresa med kilroy där jag hade med flyg till san andres från bogota, och från san andres till panama city, så det ska nog funka, hoppas jag.
Av Ellak
5 mars 2007 13:38
Avianca ( www.avianca.com) flyger från Bogotá, Cartagena m.fl. Colombianska städer. Pris ca 140-150 US$ enkel. Det gör även AeroRepublika (www.aerorepublica.com.co) till ungefär samma priser.
Copa Airlines (www.copaair.com) flyger mellan San Andrés och Panama City (ca 140 USD enkel). Copa & Aero Republica hör ihop så det är möjligt att man kan få en billigare Colombia-San Andrés-Panama biljett genom dem.
Flyg mellan San Andrés och Provedencia kastar ca 130-140 USD tur & retur.
Man behöver inte förboka hotell.
Lycka till!