Flyg till kuala lumpur bokad, nu blir det dåligt väder där. Tips på alternativ.

Av Bobat
2 jan. 2015 00:44
Visningar: 490
Som topic.

Resa 6 Jan - 19 Jan 2015.

Jag och tjejen har bokat flyg till kuala lumpur och landar där den 6:e Jan. Vi har hotell i Penang men tyvärr så ser vädret väldigt dystert ut om man vill få sol på sig. Har ingen erfarenhet från Malysia så det är svårt att få en uppfattning om hur det kommer att vara utifrån väder meddelandena man får via div hemsidor.

Som jag ser det nu är det Bangkok området som ger bäst väder och enklast att komma till via kuala lumpur.

Motar gärna tips på alternativa lösningar med utgång från flygplatsen i kuala lumpur så man kan få sol. Gärna inte allt får mycket restid då vi tyvärr bara har 13 dagar.
Av My53
2 jan. 2015 16:21
Det är ju alltid svårt att sia om vädret. Vi var på Borneo i början av januari 2013 och då var det varmt o soligt i kota Kinabalu och även på östsidan fast östsidan avråder ju UD från nu. Men det finns öar utanför KK som man kan göra dagsutflykter till. Har ni kollat Pankor på västsidan? Där var vi i februari iår och det var jättebra väder där då. Trevlig ö dessutom. Även Penang var fint i feb. Lycka till!
Av Xlbrn
5 jan. 2015 09:09
Hej!
Jag och min kille var i Thailand förra året och hade också lite otur med vädret. Dock var detta i november/december. Det regnade konstant i fyra dagar men efter det blev det bättre.
Men vi märkte att man kanske inte alltid ska lita på väderleksrapporterna. De visade nästan alltid mulet, regn och åska trots att solen sken. Så bara för att det ser ut att bli dåligt väder behöver det inte bli så! Man ska visst inte riktigt lita på SMHI, Yr och Klart...
Oftast hade vi riktigt fina förmiddagar, sen mulnade det på lite grann men samtidigt tar ju solen genom molnen ändå.
Hoppas att ni får det bra!
Av Bobat
10 jan. 2015 04:26
Ja det var precis min tanke ang väder rapport också. D.v.s att den brukar se lite mer dramatiskt ut än vad det egentligen är. Men samtidigt klarar man inte släppa tanken "men tänk om"

Nu bokade vi hotell i Bangkok första 7 dagarna där det är spått bäst väder för att garantera sol på kroppen men vi skall nog ge Malysia en chans dom andra 6 dagarna då vi inte har bokat ännu (bara retur biljett med flyg). Ser utom att det kommer lätta upp på väst kusten så vi tänkte kanske ge penang en andra chans och avsluta med kuala lumpur.

Dock en fråga hur många dagar behöver man i Kuala lumpur ? Det ända som jag mer eller mindre tänkte vara bara den obligatoriska Petronas tower då jag aldrig har varit där. Tanken var kanske 4 dagar i penang och 2 I kuala lumpur eller blir det för tight ?

Tack på förhand.