Flottar på floden Kwai

Av Ukunda
26 feb. 2011 16:38
Visningar: 529
har någon av er erfarenhet av att bo på flotthotell I Kanchanaburi? Vi planerar ev. att återvända till Kan som vi tyckte mycket om då vi sist var där och jag är sugen på att prova att bo på ett flottboende. Tips mottages tacksamt! Gärna också på annat trevligt boende i Kanchanaburi närmre bron.
26 feb. 2011 18:17
Bodde på River Kwai Jungle Raft och det var en upplevelse. Det finns ingen el och inget varmvatten. Rummen har sköna sängar, dusch (du får pumpa upp flodvatten) och toalett. Dessutom så har man en liten balkong. God mat och trevlig underhållning av Moonfolket. På kvällen får du en fotogenlampa, så att du hittar i säng. Ta med ficklampa, för det blir alldeles svart samt myggmedel. Sedan kan du ligga och lyssna på djungelljuden och när du vaknar så kan du se elefanterna som tar sitt morgonbad.
Har också bott på River Kwai Village, men det är som att bo på ett modernt hotell, bara att det ligger vid floden.
Av Akep
26 feb. 2011 19:32
HEJ UKUNDA.

Jag har besökt Kanchanaburi och hyrt rum nere vid floden några nätter på några pråmar. Jag kommer inte exakt ihåg platsens namn men fartygen som låg fast vid flodkanten hade en lång stabil gångbrygg a att gå på. Det var mycket trevligt att bo där. Det ingick frukost på ett närbeläget hotell som vid detta tillfälle var abonnerat av ett större företag med ett 100-tals anställda som bjöd på uppträde på kvällen. Vi hade med oss en rullstolsbunden ungdom som kunde klara sitt boende ganska bra. Toaletten var ett litet problem.Naturligtvis måste man tänka på mygg invasionen som varar ett par timmar på kvällen. Ett Billigt och ra sätt att komma nära Riwer Kwer.

Åke Palm
Av Ukunda
27 feb. 2011 14:11
Tack snälla för svar.... Vill tipsa om en film jag såg i går kväll som heter " To end all wars". handlingen utspelar sig i ett fångläger under WW2 i Kanchanaburi.