Floridas västkust med utgångspunkt Fort Myers

26 feb. 2015 20:12
Visningar: 499
Jag ska tillsammans med en kompis åka till Fort Myers i slutet av maj. Vi flyger till Miami där vi ska hyra bil och sedan köra till Fort Myers. Jag skulle nu vilja ha lite tips på vad man inte bör missa att se/göra. Vi har en enda grej som vi vet att vi ska göra och det är att vi ska köra upp till Chrystal River för att snorkla med Manaterna. Då det är en bilresa på 3 timmar enkel tänkte vi att det kanske finns något på vägen som är värt att se. Vi kommer ha 8 dagar till förfogande och vi vill ha både sol, bad, shopping och lite upplevelse.
Tacksam för lite tips
Av Ami1
5 mars 2015 21:51
Det är superhäftigt att simma med manatees!
Här är en länk till en filmsnutt som jag filmade när vi gjorde utflykten i december: http://korta.nu/wd3
Men i slutet av maj börjar det bli varmare i gulfen och ni kan inte förvänta er en så stor koncentration av sjökor som man har under vintern.

Skulle tro att det tar er drygt 3 timmar att köra direkt, kanske att ni ska sova en natt i Crystal River? Efter drygt 6 timmar i bil och en simtur så lär ni vara rejält möra efter resan. Crystal River är en riktigt liten mysig by där jag gärna skulle tillbringat mer tid.

Siesta Key för den världsberömda stranden, mysiga Anna Maria Island för att det är så annorlunda mot de flesta ställen i Florida, St Armands Circle för upscale shopping och restauranger/barer, Ellenton outlet för att det är en lagom stor outlet med i princip alla märken (det finns ju en vid Fort Myers flygplats också, men den är mycket större och oöversiktlig), Ybor city var centrum för cigarrtillverkning med cubaner, spanjorer och italiensk befolkning. Efter många års förfall är det nu ett historiskt område där man kan äta gott och framemot kvällen är det ett ställe för de som vill ha nattliv. Ja, det går att köpa cigarrer också :-)