Florida, Tampa

Av Bitte62
1 sep. 2012 11:34
Visningar: 1678
Vi är 4 vuxna som ska resa till Florida 14 sept, stanna i 4 nätter. Vad ska vi göra? Tips på bra restauranger, nöjen och bra billig shopping.
Av Annl
1 sep. 2012 11:49
Var ska ni bo i Forida?

Blir lättare att tipsa och hjälpa till då.
1 sep. 2012 13:02
Citerat från bitte62:
Hej , vi ska bo i Tampa på ett M6 hotell...
Hej! Du menar Motel 6 antar jag?
Deras motell liger sällan på bästa läge eller cantralt, likadant i Tampa, har ni bil så kan det väl funka om pengarna är väldigt viktiga annars skulle jag nog välja ett mer centralt ställe eller ännu hellre välja någon ort vid havet, St. Pete Beach eller Clearwater Beach.
Hursomhelst, lägg en dag på Busch Gardens om ni vill roa er lite.
Shopping finns överallt i Florida, här är en del "shoppin-länkar" http://www.floridasidan.se/FlSho.php där du kan hitta köpcentran mm.
Av Bitte62
1 sep. 2012 13:38
Ja, vi har hyrt bil i 4 dgr så vi kan ta oss runt för att se. Motell6 Down town tänker vi bo på. Ska kolla på tipset jag fick. Tack :)
1 sep. 2012 14:08
Citerat från bitte62:
Ja, vi har hyrt bil i 4 dgr så vi kan ta oss runt för att se. Motell6 Down town tänker vi bo på. Ska kolla på tipset jag fick. Tack :)
Mitt råd är definitivt att välja annat boende.
Motellet får usla omdömen och jag skulle aldrig chansa på det, trots att det heter "Downtown så är det en bra bit till centrum (gissningsvis en mil). Läs recensioner om Du inte gjort det http://www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g34678-d120505-Reviews-Motel_6_Tampa_Downtown-Tampa_Florida.html
Av Annl
2 sep. 2012 12:07
Clearwater Beach är mycket mysigare skulle jag säga och jag håller helt med Floridasidan om att ni ska besöka Busch Garden - där är riktigt trevligt.
Av Daytona
2 sep. 2012 12:40
Hej,

Det finns en medlem här på RG som heter floridanu, ta kontakt med honom. Han bor i Tampa och har säkert en massa bra tips till Er. Annars tror jag hans hemsida var just florida.nu
Av Bitte62
2 sep. 2012 13:49
Tack før alla svar. Jag ska ta och kika på de tips jag fått :)
2 sep. 2012 15:55
Jag var i Tampa i somras - visserligen bara en halvdag, men jag tycker inte stan är mycket att hänga i julgranen!

Området Ybor City är mysigt kvällstid, men det var rätt så dött dagtid.

Min uppfattning av alla "storstäder" i centrala Florida är att de är rätt så trista och öde. (Testade Orlando, St Petersburg och Tampa i somras). 4 nätter i Tampa är inget jag skulle satsa på om inte hotellet är exceptionellt. (vilket det ju inte verkar vara...?)
Av Bitte62
2 sep. 2012 16:33
Tack för ditt svar Nisse :) Låter inte som vi ska stanna i Tampa i 4 dagar!! Vi ska nog ta oss ner till Sarasota, det verkar ju vara bra. Nöjesfältet Busch Garden ska vi besöka samt Clearwater Beach.
Tar gärna emot något förslag på mysig restaurang runt Tampa........fyller år när vi är där ;)
2 sep. 2012 16:54
Bitte - om syftet att bo i Tampa var för att besöka Busch Garden eller för att gå på ett sportevenemnag - så kan ni ju bo en natt för det eller ta det som en dagstur från annan närliggande ort som ni stannar längre på :)

Jag blev så besviken på de tre städerna jag besökte eftersom jag min dumma åsna trodde att de skulle vara storstäder, men de är lika små som vilka svenska storstäder som helst (Tampa är mindre än Malmö). Men i svenska städer brukar det ändå vara rätt så folktätt fina sommardagar på fik och restauranger.

När du skriver att ni skall bo I Clearwater hoppas jag du menar Clearwater Beach och inte något annat. Det är samma där - Clearwater är inget spec - det är beachen som gäller :) Och se till att bo strandnära så att ni har utsikt över solnedgången! Det är värt det!

Sarasota har jag ingen åsikt om - jag har bara varit på öarna utanför/runtom. Kanske det är bättre att bo strandnära även där och inte i Sarasota stad.

Vad gäller restaurang i Tampa för 50-årsfirande så rekommenderar jag att kolla Trip Advisor och Yelp. Kolla de topplacerade restaurangerna och läs omdömen. Nu kommer garanterat någon skriva att man skall läsa dem med en nypa salt osv osv men jag är övertygad om att ni är tillräckligt kloka för att kunna läsa omdömen och göra en egen uppfattning om vad ni skall tro på och inte. Jag läser hellre dem än går efter vad EN person skriver på t ex RG. Smaken är olika med olika referenser. Vi använde oss av Yelp i somras för vår Floridavistelse och inte en restaurang blev vi besvikna på! Inte en :)
Av Leicy
2 sep. 2012 17:00
Om ni kan tänka er köra ut till kusten , till Indian shores (ca. 40 min från Tampa ) så ligger det en toppen restaurang där. Salt rock grill, bra mat och service . Du kan ju kolla deras hemsida. Får bra omdömen på trip advisor också ;)
2 sep. 2012 18:10
Jag har precis samma uppfattning som Nisse2ears.

Även Sarasota är en sovande tråkig stad, var där en dag för att se oss om men man såg knappt en människa där, likaså Ft. Myers! Det är badorterna som gäller överallt, den enda stad jag varit i hitintills som det är liv och rörelse i är Miami, men efter kontorstid är det inte mycket liv där heller förutom nere vid Bayside och liknande ställen.

Det ställe där man får storstadskänsla, sol och bad, nöjen, affärer och shopping i massor är faktiskt Miami Beach. Key West är en liten stad men där är det också liv och rörelse i stort sett dygnet runt, dessa städer är ju speciella eftersom de har kontakt med havet och stränder vilket de flesta inte har på samma sätt.
Av Bitte62
2 sep. 2012 18:13
Tack Nisse och Leicy för era tips :D
Ja, det gäller att ta det med en nypa salt....vad gäller boendet så kommer vi att byta! Har läst referenser och blev avskräckt. Kollar efter annat.
Busch garden tänkte vi besöka 1 dag. Bilar ner mot Sarasota och ev längre, beror på hur många stopp vi gör.
Restaurangen Salt rock grill verkar super....tar oss en närmare titt på den.
Clearwater beach och inget annat. Kan kanske ta en picknick där och kolla på solnedgången:)
Av Annl
2 sep. 2012 18:15
Vi har bott i Indian shores och det var toppenbra - vi bodde granne med havet. Perfekt!

Citerat från leicy:
Om ni kan tänka er köra ut till kusten , till Indian shores (ca. 40 min från Tampa ) så ligger det en toppen restaurang där. Salt rock grill, bra mat och service . Du kan ju kolla deras hemsida. Får bra omdömen på trip advisor också ;)
Av Leicy
3 sep. 2012 08:21
Om ni vill bo ute vid Indian shores (lite söder om clearwater ) så ligger det en resort granne med Salt rock grill som är bra. Barefoot beach resort heter det,fina lägenheter i ett lugnt område, vi och barnen stormtrivdes där. Har nog bilder där ifrån på min sida här på reseguiden, både från stranden och resorten. Hör gärna av dig om du undrar något ;)
3 sep. 2012 15:18
Citerat från leicy:
Om ni kan tänka er köra ut till kusten , till Indian shores (ca. 40 min från Tampa ) så ligger det en toppen restaurang där. Salt rock grill, bra mat och service . Du kan ju kolla deras hemsida. Får bra omdömen på trip advisor också ;)
http://www.yelp.com/biz/salt-rock-grill-indian-shores
Om man kollar bilderna på Yelp så ser det riktigt schysst ut! Bra recensioner också :) Synd att vi inte tog oss dit, men det fanns ju så mycket gott runtomkring Clearwater Beach också, där vi var.
Av Evertg
8 sep. 2012 22:24
Helt kort: Nej, helt rätt att Tampa City inte är mycket att ha. Men är man där måste man förstås besöka Ybor City och äter då förstås på Colombia (originalet, det finns några stycken till i Florida). Om ni hamnar i närheten av Sarasota rekommenderar jag att ni åker ut till St Armands Circle, parkerar bilen och styr mot Crab & Fin, kanonbra fisk! På Main street i Sarasota finns supertrevliga Drunken Poet Café med varierat asiatiskt. Utomhus i Old Florida-miljö lite längre söderut finns Casey Key Fish House (Blackburn Point Road) eller Pops Sunset Grill (Albee Road) i Nokomis.
Om ni har lust att köra ännu längre söderut, men inte så långt som tråkiga Fort Myers, rekommenderar jag US 41 genom Venice, ta av mot Englewood på 776 (som iofs kan vara värt ett stopp i de historiska kvarteren) och fortsätta via 775 till Boca Grande på Gasparilla Island. En av mina favoritutflykter i den här delen av Florida!
Omådet söder om Venice ligger lite off både motorvägen och Tamiami Trail, därför är det inte så många som hittar dit. Kanske också delvis därför som en rad gigantiska bostadsprojekt här nere blivit katastrofala misstag för både finansiärer och de få som investerat i nya hem här.
mvh EG
Av Bitte62
9 sep. 2012 15:26
Tack för alla svar jag fått. Många bra tips att gå igenom. Nu bara 1 vecka tills vi åker och vi
längtar.......