Florida med små barn i november

Av January
2 apr. 2013 14:22
Visningar: 536
Hej,

Funderar på att åka till Florida vid månadsskiftet oktober/november i år. Vi har inte varit där innan och vill ju därför hinna med så mkt som möjligt utan att det känns stressigt. Vi har två barn på 5 och 7 år och prioriterar sol och bad. Vi vill därför tillbringa största delen av resan på ett så solsäkert ställe som möjligt för årstiden. Vi har funderat på Marco Island? Någon som har erfarenhet av det? Vi vill även se Key West, Miami och Fort Launderdale. Hur är det med Orlando? Är det ett "måste" när man har barn :)? Hinner man avverka alla dessa ställen på 2 veckor? Blir det dyrare om man reser tex köpenhamn - orlando och miami-köpenhamn istället för tur o retur köpenhamn - miami? Vad ska man tänka med boendet om man vill bo bra men inte lägga ner en förmögenhet på boende?

Tacksam för alla tips!
Av January
2 apr. 2013 15:21
Glömde fråga. Hur fungerar det med bilstolar när man hyr bil i USA? Vilket biluthyrningföretag rekommenderas och går det att få en 'riktig' framåtvänd barnbilstol, inte bara bilkudde?
Av Marqs
2 apr. 2013 15:53
Hej,

Jag hade nog hoppat lite av planerna, så Ni verkligen kan njuta av semestern.

Jag personligen älskar bergochdalbanor m.m. men har faktiskt inte tagit mig till Orlando, varför kan man fråga sig. Jag har faktiskt inget bra svar på detta. Ungarna hade nog uppskattat det, men det jag känner är att det finns så många parker där och köerna kan ringla långa, så vad man än gör, så kommer man missa en hel del. Går man tex in på Disney, så hoppar man kanske Universal, Harry Potter, Epcot.....
Man kan ju inte gå in på alla parker, då varje park tar 2-3 dagar om man skall uppleva den ordentligt (obs detta är vad jag hört, jag har som sagt inte varit inne på dem, det kan således kanske handla om Disney och någon till som tar så lång tid). Samtidigt så är ett ställe som Disney inte lika häftigt för dagens barn som det var för oss när vi var små, även om det självklart är häftigt.
Jag vill dock påtala att jag har aldrig hört någon som varit missnöjd efter att man varit på någon park i Orlando, för mig handlar det bara om att jag prioriterat annorlunda..... hittills...

Jag tycker att man inte skall missa Key West, Everglades, Miami Beach, men man kan kanske hoppa att bo på Fort Lauderdale.

Det borde fungera att resa till Orlando och vara där några dagar, köra söderut till Miami Beach, vara där några dagar och ha det som utgångspunkt för att besöka Fort Lauderdale (om man vill se det också), Everglades, Sawgrass Mills m.m. Sedan kör man söderut till Key West och stannar där nere 2 nätter, för att sedan köra tillbaka till Miami stannar där någon dag för att sedan resa hem därifrån.
Prismässigt behöver flygresan inte kosta så mycket extra, och man sparar en del tid genom att slippa åka fram och tillbaka.

Tar man Marco Island så skall man nog hålla sig lite mer däromkring och hoppa Key West, annars blir det mycket bilresande, tycker jag.

Vad det gäller boendet så handlar det om samma sak som överallt, location, location, location. Inte sagt att det inte finns guldkorn, skall man stanna en vecka på en plats, så skall man nog satsa på att hyra en lägenhet eller ett mindre hus, det blir ofta billigare än hotell för 4 personer, samtidigt som det ofta är högre klass än hotellen (jämfört med priserna). Annars handlar det om att fundera på om man vill ha allt utanför dörren, eller kan tänka sig att köra eller ta en taxi för att komma dit man vill.

Första gången jag var i Miami, så bodde jag nere i Homestead, vilket är allt annat än centralt. Det var dock billigt och då vi tog oss runt och körde såväl till Key West, Miami Beach, Bal Harbor, Fort Lauderdale m.m. så fungerade det faktiskt utmärkt. Men hade vi inte haft bil, så hade det verkligen inte fungerat. Så fundera på hur nära till allt man vill bo. Det är i regel dyrare på Miami Beach än i Fort Lauderdale, men man kan finna överkomliga priser på Miami Beach också, och det kan vara värt en viss prisskillnad.