Florida med kryssning

Av Mie81
16 juli 2010 10:35
Visningar: 9609
Hej!

Vi har varit inne på flera olika saker som att tex bila runt i Florida.
Vi ska åka på en resa i December 2011 och jag försöker få lite koll. Jag har själv varit i Miami och Fort Lauderdale med kryssning för några år sedan men tar gärna tips. Speciellt som vi då ej hade någon bil och var mest på kryssningen.

Vår tanke är nu att börja med en kryssning på fyra dagar till Bahamas. Jag har kikat på Royalcaribbean. Min tanke som föredetta resesäljare är att plocka själv ett packet för att få billigast pris med flyg med mera. Men verkar smidigt att köra flyg biljett, hotell, transfer och kryssning och sen köra själva på det man vill ha resterande tid.

Men så är frågan är det någon som vet vad taxi ungefär kostar i Miami från flygplats in till ett hotell som ligger cirka Miami beach/ south beach?

Hur är det enklaste och billigaste sättet om man ej har hyrbil att ta sig från Miami till Fort Lauderdale?

Är det någon som har tips om Bahamas vi ska besöka Cococay och Nassau. Vad man ska hitta på? fina stränder med mera?

Vi ska ha en hyrbil en vecka och utgå i från Fort Lauderdale efter kryssningen. Jag har själv besökt Saw grass Mills och måste göra det igen. Finns det något annat utflyktsmål som man bör besöka?
Är det någon del av Fort Lauderdale man bör bo i? Tar gärna emot hotell förslag. Själv har jag kikat på Sea club ett lite enklare hotell är det någon som bott där som kan ge tips?

Min tanke är att vi ska åka ner och besöka Key West som en heldags utflykt i allafall jag har funderat på att övernatta där en natt i allafall då det tar ett tag att resa? Eller går det rätt så smidigt att köra ner dit över en dag? De andra i resesällskapet vill inte fara runt så mycket utan ha en fast punkt.

Jag tar gärna emot så mycket tips och ideér som möjligt.

Mvh
Marie
20 juli 2010 15:25
Hej!

Det går bussar mellan Fort Lauderdale och Miami, men jag har inte provat själv så vet inte så mycket mer om det. Jag bodde på Sea Club Resort. Tyckte att det var helt okej. Kanonläge intill stranden (bäst att bo vid stranden). Rummen är enkla men fräscha. Frukosten som ingår är inget speciellt. Gratis gästparkering på baksidan.
Jag tog en vanlig buss från flygplatsen till Miami Beach (finns en direktbuss) så taxikostnad har jag ingen aning om.
Nassau är jättelitet, inte så mycket att se, tyckte jag. Vi kunde inte lägga till på Coco Cay när jag var där pga blåst (ganska vanligt fick vi veta) så när vi kom till Nassau tog vi en båt till Paradise Island för att bada där. Jättefin strand, men många hotell såklart.

Ni kan ju ta en tur till Everglades också om ni är intresserade av djur och natur.
Jag bodde två nätter i Key West, det är en bra bit att köra över dagen.
Jag gillade också Palm Beach jättemycket.

Du kan läsa mer om min Florida-resa på http://www.worldofmarie.com/reseguide under Mina Resor och USA.
Av Fiddek
4 aug. 2010 09:00
Jag håller själv på att planera en resa till Florida i mars nästa år och hade också tänkt en 3/4-dagars kryssning till Bahamas. Pratade med RoyalCarribean om denna kryssning och fick då info om att det ofta är VÄLDIGT mycket party på dessa turer. Kanske är just i mars pga "Spring break", men kan vara bra att veta...

//F
5 aug. 2010 22:09
Har varit på många kryssningar från Miami och Fort lauderdale. Man skall absolut köpa resan i delar(var och ett för sig). Detta tjänar man rejält på. Se dock till att köpa med kort eller ha annan bra resförsäkring om askmoln eller annat skulle uppstå....

Taxi från MIA till southbeach kostar ca. 40 usd. Miami

Hotellens personal kan hjälp er med billga transportfirmor. Pris ca. 60-80 usd för en van.

Cococay är en strand, detta är en privat ö för Royal caribbean. I nassau som vi varit flera gånger gillar jag det fantastiska Atlantis resort. Här kan man gå i akvariet(the dig). Det är som universum i Göteborg gånger 10000!!! Här finns massor av kul grejor att göra och fina stränder. Dock lite dyrt om man vill göra allt.

Sawgrass är självklart. ta gärna kontakt med turistbyrån i FLL. Dom är supertrevliga och kan ge dig massaor av tips. Jag har bott på flera hotel i FLL: Hilton, sheraton, Lago mar m.m. Beror på din budgett. Ett kanontips på ett bra läge med fin standard till ett bra pris är lägenheterna på Gallery one(Doubble three guest suites).

Key west är väl värt ett besök härlig avslappnad stämning med mycket konstnärer och bikers. Jag hade dock valt en kryssning som stannar där. Det är långt från Miami.

Vad gäller kryssningar så är Carnival(världens största rederi) betydligt billigare än Royal Caribbean. Båda är bra. Det är lite mer partykryss på 3-5 dagars kryssningar än 7 dagars. Men ändå helt okay.

Hoppas tipsen ger något annars fråga mer jag har en del tips ytterliggare.

MVH Andy
Av Fiddek
6 aug. 2010 11:52
Hej!

SKa helt klart titta närmare på kryssning med "Carnival" så tack för tipset!

Angående Ft Lauderdale; jag har varit där en gång och bodde då på Sheraton Trader (precis vid straden). Tyckte däremot att utbudet av restauranger/barer/cafeer inom gångavstånd var lite för dåligt.

Jag funderar därför på Lauderdale-by-the-sea som verkar vara lite mer av en småstad vid stranden. Har du (eller någon) varit där och har några tips eller information om detta? Kanske tom tips på bra hotell! :)

Jag skulle även vilja ha lite mer information om hur Hollywood beach är i jämförelse, dvs gångavstånd till matställen osv, barnvänligt m.m.

Tack!

//F
Av Mie81
11 aug. 2010 12:42
Tack för alla bra tips jag får =)

Jag har tidigare varit i FLL och då bodde vi på Sheraton Yankee Clipper där vi trivdes väldigt bra. Den enda nackdelen var att jag också tyckte att det var ett mindre begränsat utbud av affärer och restauranger på ett nära avstånd. Därför har jag denna gång tänkt att jag vill bo lite mer centralt bort mot Gallerian och Sunrise Blvd.
Tanken med att välja Sea Club framför tex Hilton och Sheraton hotellen är pga priset, jag vill inte bo på ett sunkit hotell utan mer medelklass.
Är tacksam för råd och tips om hotell.

Jag har själv jobbat som resesäljare och har bra koll på system som man kan boka igenom men funderar på vad som är bäst och billigast. Ska man boka hotellen på plats när man vill bo på samma hotell i 13 dagar? Via en resebyrå el kanske maila/ ringa hotellen från Sverige. Någon som vet vad man brukar tjäna på?

Jag har tidigare varit inne och tittat på Carnivals hemsida och tyckte det verkade bra. Men har de några agenter här i Sverige el måste man boka på nätet?

Jag har varit inne och tittat på Key West som vi absolut vill besöka men alla skriver att det tar så lång tid att åka dit i från Miami. På en sida har jag sett att det beräknas ta 3 timmar lite drygt kan det stämma? I såfall räknar vi med en natt där nere. Eller är det bättre att ta ett dygn längre kryssning och få med Key West i det.
För då är min tanke att man i stället kan ta en bilresa över till västkusten som jag först ville besöka då jag aldrig varit där. Tex Naples el om ni har något annat för förslag? Kanske spendera två nätter där? Tar gärna tips och råd angående vilken ort man ska besöka men bör väl bli Naples el Fort Myers för att det inte ska bli allt för lång bilresa. Min tanke var från början västkusten men mitt resesällskap ändrade sig och vill inte dit på grund av oljan?

Om man skulle spendera några nätter i Miami är South beach det bästa? Finns det något bra medelklass hotell där som rekomenderas. Har hört att det är mer osäkert att bo på Miami Beach?
11 aug. 2010 14:01
Citerat från mie81:
Tack för alla bra tips jag får =)
.....
Hej!
Många frågor! Hinner inte skriva så mycket just nu men lite kort :-)

Inget hotelltips på rak arm men håller med, försök hitta hotell så centralt som möjligt, nära restauranger & affärer, det kan vara väldigt stora avstånd och man vill ju kunna gå ut och äta utan att behöva köra eller ta taxi.

Kolla priserna på bokningssidorna, man kan mejla/ringa hotellet direkt och jämföra deras pris (pruta :-) kan ibland bli billigare.

Räkna minst 3 timmar med något stopp på vägen, det är långsamma vägar stor del av sträckan och det kan vara en del trafik.

Går bra att köra till i stort sett vilken ort som helst på västkusten för ett par dagar, finns många fina ställen vid t.ex. Sarasota, Ft. Myers, Clearwater o.s.v.

Oljan har inte varit i närheten av Floridas västkust och kommer antagligen inte dit heller.

South Beach i Miami Beach är klart trevligast i Miamiområdet, downtown Miami har inte mycket att erbjuda på kvällarna för turister.

Osäkert? Hur? Osäkrare än vad?
Menar Du att man skulle vara otrygg i South Beach så kan jag absolut inte hålla med. Har aldrig känt oss otrygga där, har aldrig sett något, och aldrig hört någon som råkat ut för något våldsbrott eller liknande. Finns en hel del platser i FLorida, inte minst Miamiområdet som man inte bör besöka (absolut inte nattetid) men det är ockspå platser som inte är av intresse för en turist.
Av Mie81
12 aug. 2010 00:45
Tack för ditt svar =) Jag bodde själv mellan South beach och Miami Beach när jag bodde i MIA.
Har dock hört att Miami Beach ska vara mer osäkert "oroligt" än South Beach men folk pratar ju mycket med. =)
12 aug. 2010 08:13
Citerat från mie81:
Tack för ditt svar =) Jag bodde själv mellan South beach och Miami Beach när jag bodde i MIA.
Har dock hört att Miami Beach ska vara mer osäkert "oroligt" än South Beach men folk pratar ju mycket med. =)
Hej igen!

South Beach (SoBe) ligger ju i Miami Beach (SoBe är den sydligaste delen av Miami Beach) som ju för övrigt är en stad för sig själv så det ligger inte i Miami, lite rörigt att hålla koll på alla benämningar. Längre norrut ligger North Miami Beach och Surfside mm. lugnare och det kan vara långt till restauranger och affärer om man inte väljer boende med omsorg där. Man ska helst bo söder om 20e och norr om 4e gatan i SoBe och så nära havet som möjligt för att inte ha för långt till händelsernas centrum.
Av Fiddek
16 aug. 2010 20:54
Angående västkusten så var jag i Fort Myers Beach för något år sedan och det är verkligen annorlunda mot Floridas östkust! På västkusten är stränderna långgrunda och städerna längs stranden är mer utdragna samhällen med småstadskänsla. Vi bodde på "Pink Shell" i Ft Myers Beach vilket jag verkligen kan rekommendera!

Som jag nog nämnde tidigare planerar vi just nu en resa till Florida i mars nästa år och tittar på Marco Island som ligger strax söder om Naples på västkusen. Det är ännu mindre än Ft Myers Beach men ska vara väldigt fint.

Vi kommer även åka till Florida Keys och troligen några nätter på "Hawks Cay Resort" på "Duck Key" (mitten av the keys). Dyrt men ser otroligt schysst ut!
Av Mie81
17 aug. 2010 12:23
Jag har nu mailat med fler hotell då många agenter inte fått priser för december 2011.
Har insett att man kan få bäst avtal och priser av hotellen direkt och när jag fick billigare via en internet sajt så prutade jag ner priset på hotellet vilket inte var några problem.

Resan jag nu har planerat upp börjar med två nätter i Miami South Beach
med hotellet South Beach Plaza hotell, som verkade vara ett mycket trevligt hotell och trevlig kontakt fick jag där via email.

Sedan valde vi en kryssning till bahamas och den får nog bli med Royal C då de har kryssningar som även går till Key West. Så en 4 nätters kryssning med Key West, Nassau och Cococay.

Efter det är FortLauderdale en favorit och där är jag inne att bo på Seaclubresort som är ett enkelt hotell men ger många fördelar med fri parkering, enkel frukost, solstolar och handduk på stranden, fria drinkar med mera.

Sen har jag nu börjat spåna på att i stället då för att åka till Key west som vi kommer att åka till via kryssningen så tänkte jag åka över till västkusten över jul från den 23-26 december ungefär. Men då funderade jag på att det kanske inte är så mycket som är öppet med restauranger med mera?
Är det att föredra att ha ett lägenhetshotell då så man kan laga lite mat själva?

Jag hade inte tänkt att vi ska åka så långt kanske Naples eller Fort Myers. Men har hört att Naples är en relativt dyr stad att leva i? Tar gärna emot tips angående boende på västkusten och vad man bör besöka.

Gärna tips på något bra lägenhetshotell som ligger i bra prisklass.. och standard mellanklass.

Tanken är sedan att vi avslutar med två till nätter i Fort Lauderdale innan vi flyger tillbaka mot Sverige.

Tar gärna emot så mycket tips och "synpunkter" jag kan få.. =)
Av Ales
11 jan. 2011 22:11
Hej!
Nu när jag läser detta har ni förmodligen haft er underbara semester. Men vi har precis bokat flygbiljetter till Miami. Jag fick ett bra deal av My Planet men tyckte att det var lite dyrt. Det enda vi funderar på är att ta kryssningen som de erbjuder till Bahamas /3 nätter till 13000 fär två vuxna och två barn.
Sedan 2 nätter i Miami, kanske Treasure Island och avsluta i Orlando.

Kan du berätta lite hur det gick...Åkte ni på kryssningen, var ni bodde och vad ni kan rekommendera....
Hälsningar/Leila
Av Mie81
17 feb. 2011 16:42
Hej Ales!

Jag var ju ute väldigt mycket i förväg angående resan så vi kommer inte resa förrän 10 December 2011 alltså detta året som kommer. Jag har dock bokat upp det mesta. Jag har även varit i USA tidigare då flög jag och en vän till Miami så tog vi tåg till Fort Lauderdale. Sedan bodde vi på ett sheraton hotell vid stranden. Jag gillar Fort Lauderdale mycket det är mer en semesterort, lite lugnare och mysigt på något vis. Sedan åkte vi på kryssning 11 nätter i västindien i från Fort Lauderdale och avslutade i Miami på Soutch Beach vilket jag hade blivit rekomenderad.

Den resan är än så länge den bästa jag någonsin upplevd. Den blev jätte lyckad.
Nu inför vintern 2011 har jag redan bokat flyg vi fick ge ungefär 6000:- för flyget per person Göteborg- Miami tur och retur med ett byte (vilket jag tyckte var viktigt, förra gången var det två och jag blev helt slut).
Sedan så har vi bokat in två nätter på hotell i South Beach har själv fått bättre priser av hotellen direkt än någon internet sida plus att de flesta sidor tar betalt i förskott och jag tycker att det är lite tidigt att betala in allt ännu även att man får tillbaka de flesta pengar när man avbokar. Tycker dock att det är smidigare att inte behöva betala nu utan på plats. Men man måste ju uppge ett kort nummer som garanti så att man dyker upp.

Sedan har vi bokat en kryssning med Royal C 4 nätters den besöker Nassau, kokokao (el hur det stavas =) ) och även Key West. Det skiljer inte sig så mycket i pris när det gällde 3 nätter el 4 nätters kryssning. Sedan ville vi besöka Key West och pratade om att köra bil någon annan runda i stället så nu besöker vi det med båten i stället. Vi har fått ge 8100 kr med helpension för kryssningen för 3 vuxna i en insides hytt. Det tycker inte jag är så dyrt med tanke på att all mat ingår ombord med.

När vi kommer tillbaka från kryssningen så ska vi bo i Fort Lauderdale en vecka på ett lägenhetshotell som verkade trevligt. De skulle även hjälpa oss att boka in transfer från båten till hotellet något som blev mycket billigare om de gjorde det än om man tog en egen taxi och beställde på plats. Planerna är sedan 3 nätter i Fort Myers där vi också har bokat ett lägenhetshotell. Det enda vi inte bokat är nu de två sista nätterna innan vi flyger hem. Men en av de dagarna är ju ett måste Sawgras Mills och handla upp resterande reskassa =)
Av Pebles
17 feb. 2011 17:18
Hej Marie!

Får man fråga vilka hotell du har bokat på de olika platserna?
Är själv i full gång med att boka upp vår resa till Florida den 9 december till den 4 januari 2010.
Vi kommer inte att åka på någon kryssning utan köra runt i Florida.
Det är ju en djungel det där med boende och det hade varit kul att se vilka hotell du har valt!

Hälsningar

Camilla
Av Pebles
17 feb. 2011 18:07
Tack!
Ska kolla dina länkar!
Skrev du till hotellen och förhandlade om priserna?
Har själv aldrig varit i USA och allt där borta är helt nytt.
Kommer förmodligen att boka allt här hemma genom olika förmedlare. Känns tryggt!
Men det är alltid kul att se vad andra har val!
Av Mie81
17 feb. 2011 18:18
Ja det är klart det känns tryggt. Själv har jag jobbat inom resebyrå i många år och känner mig väl rätt säker på hur man gör då det varit mitt yrke. Jag har kunnat förhandla mig till bra priser på varje hotell.
Men tex sunhotels och de sidorna är bra med. Upptäckte att priset iaf på hotellet i Miami ligger liknande det jag fått. Skillnaden är att jag blivit lovad finare rum och frukost till samma pris.

Lycka till! =)
Av Ales
19 feb. 2011 11:09
Hej Marie,
tack för ditt svar! Jag trodde att ni hade varit iväg i december och med tanke på att vi åker till Florida för första gången skulle det kännas tryggare med åtminstone lite tips och ideér:)
Men nu har det hänt en del sen jag skrev...
Vi har bokat flygbiljetter till den 19 juni och har bokat upp de flesta hotellen.. Jag har en bror som jobbar på Marriott och vi har bokat (nästan) allt genom dem då dem har Family and Friends Rate:)) Blir lite billigare och vi får bo ganska fint...
Vi har bokat Miami 5 nätter, Orlando 6 nätter, F. Lauderd. 2 nätter..
Vi hade tänkt ta (förmodligen) samma kryssning men vi googlade deras kryssningar och hittade en massa privata inspelningar och såg att det festas väldigt mycket och med tanke på att vi har två små barn kändes det inte alls lockande...
Det enda som kvarstå som vi inte har bokat 5 nätter..Vi tänkte ta 3 nätter i Keywest och 2 på västkusten...Men var?
Vi har tittat lite på Marco Island Fort Myers och Sanibell Island men har fortf. inte bestämt nåt..
Och på Key West är det super dyrt att bo om man vill bo "lite"finare...
Har precis varit inne på hotellet som ni ska bo på i F. M. skall undersöka det lite mer...
Min enda oro är att det ska bli för "hackigt" för barnen..
Men visst är det en resa att se fram emot:))
JAg har även kollat upp Sawgress mills:) kommer ni att bo där eller göra utflykt från F.L?
Tips emottages gärna:)
Leila
Av Mie81
19 feb. 2011 11:15
Hej!
Det låter verkligen som en härlig resa ni kommer att göra =)
Förra gången när jag var på Sawgrass bodde vi på ett hotell vid stranden i Fort Lauderdale och åkte transfer buss till Sawgrass kommer inte riktigt i håg hur lång tid det tog men för mig ungefär 30 minuter.. hmm max en timme. Så tycker inte att man behöver bo på ett hotell just vid Sawgrass.
Jag har inte riktigt bestämt hur vi ska göra angående det vi har två nätter innan vi åker hem som inte är bokade. Jag har tänkt att en av de dagarna blir det i allafall att spendera på Sawgrass.

Du får gärna höra av dig och berätta om resan sedan och ge tips då ni åker ett halvår före oss =)

Mvh

Marie
Av Pelle77
19 feb. 2011 18:13
Citerat från ales:
Hej Marie,
tack för ditt svar! Jag trodde att ni hade varit iväg i december och med tanke på att vi åker till Florida för första gången skulle det kännas tryggare med åtminstone lite tips och ideér:)
Men nu har det hänt en del sen jag skrev...
Vi har bokat flygbiljetter till den 19 juni och har bokat upp de flesta hotellen.. Jag har en bror som jobbar på Marriott och vi har bokat (nästan) allt genom dem då dem har Family and Friends Rate:)) Blir lite billigare och vi får bo ganska fint...
Vi har bokat Miami 5 nätter, Orlando 6 nätter, F. Lauderd. 2 nätter..
Vi hade tänkt ta (förmodligen) samma kryssning men vi googlade deras kryssningar och hittade en massa privata inspelningar och såg att det festas väldigt mycket och med tanke på att vi har två små barn kändes det inte alls lockande...
Det enda som kvarstå som vi inte har bokat 5 nätter..Vi tänkte ta 3 nätter i Keywest och 2 på västkusten...Men var?
Vi har tittat lite på Marco Island Fort Myers och Sanibell Island men har fortf. inte bestämt nåt..
Och på Key West är det super dyrt att bo om man vill bo "lite"finare...
Har precis varit inne på hotellet som ni ska bo på i F. M. skall undersöka det lite mer...
Min enda oro är att det ska bli för "hackigt" för barnen..
Men visst är det en resa att se fram emot:))
JAg har även kollat upp Sawgress mills:) kommer ni att bo där eller göra utflykt från F.L?
Tips emottages gärna:)
Leila
Jag har varit på Marco Island och det var verkligen fint! Vit korallsand på stränderna och fina hotell. Bodde på Hilton. Jag kan varmt rekommendera Marco Island, som är en av platserna från vår biltur i södra Florida som jag minns mest.
Av Ales
21 feb. 2011 13:54
Jag tror nog att det blir Marco Island : )
Tack för tipset!
Av Ales
23 feb. 2011 10:57
Hej Marie,
Vilken kryssning sa ni att ni skulle ha? Vad kostar den? Nu har jag börjat tänka om för att se vad det finns för kryssningar?
Leila
Av Mie81
23 feb. 2011 15:43
Hej!

Vi åker med Royal C vi besöker Key West och 2 ställen på Bahamas.
Vi ger 8100 för 3 personer.