Florida januari 2014

Av Niclash
18 mars 2013 00:18
Visningar: 1196
Vi är en familj med 3 barn (9, 13, 17) som ska åka till Florida för första gången i dec (30/12) och stanna ca 2.5 vecka in i januari. Vi flyger till Ft Lauderdale.

Jag har förstått att man ska hålla sig i södra Florida (i Miami och söderut) om man vill ha sol och värme. Någon som har erfarenhet av hur vädret (och vattentemperaturerna brukar vara vid den här tiden)?

(Jag vet att man kan kolla statistik på olika sajter...)

Vår plan (just nu) är att stanna några dagar i Ft Lauderdale och sedan köra till parkerna i Orlando. Fortsätta söderut längs västkusten och stanna (och bada?) nånstans på södra västkusten. Tacksam för tips? Är det tillräckligt varmt för att bada i havet på södra västkusten i januari?

Sedan fortsätta ner mot Keys, stanna några dagar och sen tillbaka upp mot Miami igen.

Tacksam för alla tips!
/Niclas
18 mars 2013 07:34
Det är ju just statistiken man får titta på, ingen vet exakt hur det blir nästa Januari ;-) http://www.floridasidan.se/Vader.php

Alltså, sol är det stor chans att man får i hela Florida, Värmen kan det vara si och så med i Januari, speciellt i inlandet (Orlando) om vindarna ligger på från Norr. Det kan då krypa ner mot noll, även söderut, men det är inte så ofta och sällan långvarigt.
Mer normala dagstemperaturer ligger runt 20-25.

Vad man kan bada i är ju individuellt. Räkna inte med mer än 19 grader på Västkustens sydligaste del medan det är ca. 22 i Miami, Key West.
Av Marqs
18 mars 2013 09:06
I södra Florida är det bättre än svensk sommar. Min erfarenhet är att det är 3-5 grader varmare i Miami än Orlando. Vattnet är varmt och skönt i södra Florida (kan om det är svalt i luften någon dag vara skönare att ligga i vattnet,,,,).

Jag har varit där 2 gånger vid jultid, och det kan variera rätt mycket. Men på dagarna brukar det bli bra, morgonen kan dock vara lite kall. Ena året vi var där så talades det om köldrekord på TV och att de hade problem med sina apelsinodlingar. Men för en svensk var det allt annat än köldrekord, kallaste dagen (var vid Miami) var 18 grader, men oftast låg temperaturen på dagtid mellan 21-26 grader, med toppar någon dag på 27-28 grader.

Vattnet i södra Florida brukar ligga på 21-22 grader vid den tiden.

Med andra ord betydligt bättre än en vanlig svensk sommar.

Vill ni ha värme och bad, så håll er nere i södra Florida så mycket som möjligt.
4 apr. 2013 21:29
Vädret i Florida kan skifta lika som i Sverige.... Vi har varit i Florida två år i rad under feb/mars precis samma tid och kan säga att medeltemperaturen under dessa dagar låg under 10 grader jämfört med förra året (30 grader då). Vi reste runt och hade klart bästa och varmaste vädret i Orlando.
Jag antar att ni ska hyra bil eftersom ni ska besöka olika ställen och det kan jag varmt rekommendera. Tänkte på att ni som har så stora barn kan göra som vi gjorde i år. Vi bokade bara de första nätterna och såg till att vi hade hotell med gratis wi-fi. Sedan kollade vi av vädret och bokade boende på nätet genom booking.com på ställen där det var bästa vädret.
I vanliga fall vill jag ha allt förbokat och klart men denna gång kände vi att väderläget var för osäkert veckan innan vi skulle åka så vi bokade bara de första nätterna för uselt väder kan ju faktiskt förstöra en hel del av semestern.
Lycka till med er resa och se till att besöka Universal studios och Adventure islands i Orlando, era barn kommer att gilla det....